نکاتی که در زمان لباس پوشاندن به نوزاد باید در نظر گرفت

به گزارش مجله جاودان، در این مقاله همه چیز درباره لباس پوشاندن به نوزاد بیان شده است.

نکاتی که در زمان لباس پوشاندن به نوزاد باید در نظر گرفت
همه لباس پوشاندن به نوزاد را دوست دارند و به محض تولد نوزاد دوستان و اقوام برای او لباس می خرند. شما از ظاهر زیبای او احساس غرور می کنید و ممکن است بخواهید برای مناسبت های مختلف لباس های زیبایی برای او تهیه کنید. حواستان باشد که علتی ندارد بخواهید هزینه زیادی برای تهیه پوشاک نوزاد متحمل شوید چرا که او به سرعت رشد می نماید و لباس ها برایش کوچک خواهد شد. به یاد داشته باشید تا زمانی که به خود کودک توجه داشته باشید باید لباس های نرم و راحتی برای او تهیه کنید که پوشاندن و بیرون آوردن آن ها آسان باشد و زیاد نوزاد را آزار ندهد.

چه لباس هایی برای نوزاد مناسب تر است؟در زمان انتخاب لباس نوزاد، در پی لباس های نرم و راحتی باشید که درزهای زبر و سفتی نداشته باشند، لباس های حوله ای، نخی یا پشم خالص برای نوزاد بهتر است. اگر لباس های تهیه شده از مواد مصنوعی برای کودک می خرید باید دقت داشته باشید که کاملاً نرم باشند.

نوزاد روی لباس هایش شیر بر می گرداند و بزاق دهانش را مرتباً روی لباس می ریزد، گاهی هم ادرار از پوشک به لباس پس می دهد؛ بنابراین باید لباس هایی برای او خریداری کنید که امکان شستشو در ماشین لباس شویی را داشته باشند. از خریدن لباس های سفید خودداری کنید، زیرا به سرعت کثیف می شوند و شستشوی مکرر آن ها را بد رنگ می نماید.

همواره لباس هایی انتخاب کنید که غیر قابل اشتعال باشند و از پوشاندن شال ها یا ژاکت های بافت درشت به کودک خودداری کنید، زیرا انگشت کودک به آسانی در سوراخ های آن گیر می نماید. بست های لباس را هم کنترل کنید. وجود دکمه فشاری بین پا های لباس دسترسی به پوشک را آسان تر خواهد نمود.

لباس هایی که در قسمت یقه دکمه ندارند برای کودک کمی سخت است، زیرا سر او به نسبت یقه لباس بسیار بزرگتر است و معمولاً بیرون آوردن این لباس ها از تن کودک مشکل ساز می گردد. نوزادان از پوشانده شدن صورتشان بیزار هستند و به همین خاطر بهتر است لباس هایی برای او تهیه کنید که از جلو دکمه می خورند تا بتوانید بدون گرداندن کودک، لباس را به او بپوشانید. این لباس ها را به راحتی می توانید به کودک بپوشانید و خود او هم در هنگام پوشیدن یا بیرون آوردن لباس راحت تر خواهد بود.

وقتی برای خرید لباس برای نوزاد به فروشگاه می روید یادداشتی از میزان های نوزاد همراه داشته باشید. نوزادان هم سن میزان های کاملاً متفاوتی دارند و بنابراین به جای کنترل سن ثبت شده روی بر چسب لباس بهتر است به قد و وزن ثبت شده توجه کنید. لباس های گشاد گرم تر و راحت تر از لباس های تنگ و کوچک هستند، این لباس ها به سرعت برای کودک کوچک می شوند.

روش لباس پوشاندن به نوزاددر ابتدا ممکن است لباس پوشاندن به نوزاد و محافظت او در هنگام پوشاندن یا بیرون آورن لباس شما را عصبی و نگران نماید اما با تمرین بیشتر این کار برایتان ساده تر خواهد شد. فقط سعی کنید ملایم و شکیبا باشد.

باید در هنگام لباس پوشاندن به نوزاد، یا بیرون آورن لباس نوزاد او را روی سطحی صاف و غیر لغزنده بگذارید تا هر دو دستتان آزاد باشد. تشکچه مخصوص عوض کردن نوزاد وسیله مناسبی است. نوزاد معمولا در هنگام بیرون آورن لباس هایش گریه می نماید، علت گریه او این است که از احساس برخورد هوا با پوست برهنه بدنش بیزار است. نوزادان دوست دارند گرم باشند و احساس امنیت نمایند. در حقیقت علت گریه نوزاد این نیست که شما به او آسیب رسانده اید و به همین علت نباید دستپاچه شوید.

پوشاندن زیر پوش آستین حلقه ای از بالای سر نوزاد را روی سطحی صاف و غیره لغزنده بگذارید و دقت کنید که پوشک او تمیز باشد. زیر پوش او را از سمت گردن در دست جمع کنید و با استفاده از انگشت های شست خود یقه آن را گشاد کنید. سر او را کمی بلند کنید و زیر پوش را به شکلی روی سر نوزاد بکشید که با صورتش تماس پیدا نکند.

سوراخ های حلقه آستینآستین یا حلقه های آستین را کمی گشاد کنید و به آرامی دست نوزاد را به داخل آن راهنمایی کنید. همین روش را با آستین یا حلقه دیگر انجام دهید و بلوز را پایین بکشید.

پوشاندن لباس سرهمی به نوزادنوزاد را روی لباس باز بخوابانید. آستین های لباس را جمع کنید و مشت کودک را به داخل آستین لباس راهنمایی کنید. پاها را از هم باز کنید و به آرامی پای کودک را داخل پاچه لباس کنید. دکمه های لباس را ببندید.

لباس پوشاندن به نوزاد سه تا چهار ماهه وقتی نوزاد سه یا چهار ماهه شد به میزان کافی کنترل عضلانی پیدا نموده است که روی پاهای شما بنشیند تا شما لباس را از تن او بیرون بیاورید. در حالی که پاهایتان را روی هم انداخته اید طوری بنشینید که نوزاد به راحتی در فضای ایجاد شده روی پای شما جا بگیرد. با یک دست او را نگه دارید زیرا هنوز هم ضروری است از پشت او را حفاظت کنید. احتمالا این کار زمانی که کودک روی یک سطح صاف دراز شده باشد برایتان آسان تر خواهد بود.

لباس پوشاندن به نوزاد هشت تا دوازده ماههزمانی که نوزاد یاد می گیرد سینه خیز برود در هنگام عوض کردن لباس کمتر تمایل به نشستن یا دراز کشیدن خواهد داشت. از سوی دیگر او اکنون بهتر می تواند در پوشاندن لباسش به شما یاری کند. برای مثال اگر از یک کودک یازده ماهه بخواهید، می تواند دست خود را مشت نموده یا بازویش را صاف کند. یا دست خود را بی حرکت نگاه دارد تا آستین را روی آن بکشید.

اگر فرزندتان نا آرام و بی قرار است می توانید با خواندن یک شعر یا جلب توجه او به یک اسباب بازی و یا سرگرم کردن او با لباس هایش بوسیله نام بردن تک تک بخش های لباس، فکر او را مشغول کنید و در این فاصله لباس را به او بپوشانید. در ضمن می توانید لباس پوشاندن به نوزاد را به دالی بازی تبدیل کنید، مثلا به او بگویید: هی پای تو کجاست؟ نگاه کن اینجا است!

در صورتی که با این روش ها همچنان کودک ناآرام است می توانید از اصول زیر برای لباس پوشاندن به او بهره ببرید:

او را بین پاهایتان نگاه دارید تا در حالی که شلوارش را بالا می کشید نتواند حرکت کند.

او را روی جایگاه بلندی بنشانید تا بتوانید کفش هایش را بپوشانید.

شما می توانید کفش های او را در پایین پله ها بگذارید و کودک را محکم گرفته و از پله ها پایین ببرید تا در آن جا کفش هایش را بپوشد. این کار برای کودک جنبه بازی پیدا می نماید و تمایل بیشتری به انجام آن خواهد داشت.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: javedandld.ir شناسه مطلب: 1867

به "نکاتی که در زمان لباس پوشاندن به نوزاد باید در نظر گرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی که در زمان لباس پوشاندن به نوزاد باید در نظر گرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید