اختراع دستگاه هوشمند تشخیص سریع کرونا توسط پژوهشگران هنگ کنگی

به گزارش مجله جاودان، گروهی از پژوهشگران هنگ کنگی پیروز شدند با تکیه بر فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی نوعی سیستم تشخیصی جدید برای ویروس کرونا ایجد نمایند. این سیستم تشخیصی از ن جهت حائز اهمیت است که چین بزرگ ترین میدان نبرد علیه COVID-19 در نظر گرفته می گردد.

اختراع دستگاه هوشمند تشخیص سریع کرونا توسط پژوهشگران هنگ کنگی

با ما همراه باشید و با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، این فناوری در خط مقدم برای مبارزه با کنترل و پیشگیری از کرونا عمل خواد کرد. با توجه به ادامه بیماری و همه گیر شدن آن ، شناسایی زودهنگام افراد آلوده به ویروس به یک چالش قریب الوقوع در سراسر دنیا تبدیل شده است.

در هنگ کنگ ، محققان دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ (HKUST) دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ PolyU)) دستگاه تشخیصی اتوماتیک را فراوری نموده اند که می تواند برای بیماری های عفونی و تنفسی حاد مانند کرونا بسیار مفید باشد. تیمی از محققان دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ این دستگاه تشخیص قابل حمل را اختراع نموده اند.

این دستگاه با جدیدترین فناوری تراشه میکروسیالی، می تواند ویروس را فقط در 40 دقیقه از زمان نمونه گیری تا آزمایش تشخیص دهد ، در مقایسه با فناوری واکنش زنجیره ای پلیمراز PCR)) در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد این روش بی نظیر است.

فناوری PCR یک بیوتکنولوژی مولکولی است که برای تقویت قطعات DNA خاص برای استخراج RNA ویروسی مورد استفاده قرار می گیرد و سرعت تغییر دما کلید مهمی است که کارآیی فرایند تقویت DNA را مشخص می نماید ، به این معنی که هرچه سرعت بیشتر افزایش یابد ، دستگاه سریعتر نتیجه آزمایش را می گیرد.

اما بر خلاف دستگاه های PCR در مقیاس بزرگ معمولی که از سیستم نیمه هادی برای گرم کردن نمونه های آزمایش استفاده می نمایند ، تیم هنگ کنگی به سرپرستی پروفسور ون ویجا، از گروه فیزیک HKUST یک ماژول ریز بخاری مبتنی بر سیلیکون فراوری کردند. میکرو بخاری که جرم حرارتی کمتر و راهنمایی حرارتی بهتری دارد ، می تواند سرعت افزایش دما را تا حدود 30 درجه سانتی گراد در ثانیه از میانگین 4/5 در ثانیه در دستگاه های معمولی PCR افزایش دهد و در نتیجه زمان تشخیص را تا حد زیادی کاهش می دهد.

دستگاه تشخیص از ابزارهای استاندارد تست سریع مانند نمونه هایی که برای آنفولانزا استفاده می گردد برخوردار است. این دستگاه از یک صفحه سریع برای دریافت نمونه از حفره بینی استفاده می نماید ، که سپس برای مشخص نتیجه در آنالایزر قرار می گیرد. تجهیزات اندازه گیری فقط 33 سانتی متر طول ، 32 سانتی متر عرض دارد. بنابراین، تجهیزات جدید مجموعه ای سبک و قابل حمل است که برای آزمایش سریع در محل در مکانهایی مانند مراکز کنترل بیماری و پیشگیری ، گمرک ، بازرسی ورودی-خروجی و بخش های قرنطینه مناسب است.

همچنین تیم طراح مدعی شده اند که می توانوند در یک آزمایش واحد تا 40 بیمار را تشخیص دهند و این یعنی صرفه جویی حداکثری در وقت. به همین ترتیب ، محققان جامع ترین سیستم تشخیص اتوماتیک مولتی پلکس در دنیا را ایجاد نموده اند ، که شامل یک ماشین کاملاً اتوماتیک و یک پنل تمام صفحه ای برای غربالگری تست ژنتیکی است. تشخیص زودرس و دقیق پاتوژن ها می تواند در کنترل و مدیریت بیماری و درمان کارآمد بیماری مؤثر باشد و از شیوع هرگونه بیماری مسری جلوگیری کند.

در یک سال گذشته ، این تیم آزمایشاتی را روی نمونه های بالینی مختلف انجام داده است. در بحبوحه شیوع کرونا نیز این تیم آزمایشاتی را بر روی نمونه های بالینی با استفاده از دستگاه خود انجام داده است.

منبع: انتخاب
انتشار: 13 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: javedandld.ir شناسه مطلب: 805

به "اختراع دستگاه هوشمند تشخیص سریع کرونا توسط پژوهشگران هنگ کنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختراع دستگاه هوشمند تشخیص سریع کرونا توسط پژوهشگران هنگ کنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید