ساده ترین آموزش ترشک زرشک بازاری ترش و ملس در 30 دقیقه
به گزارش مجله جاودان، ترشک زرشک، یکی از تنقلات بازاری پرطرفدار و یک است. ترشک زرشک را به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید و خیالتان از بابت بهداشتی بودنش کاملا راحت باشد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه ترشک زرشک با زرشک خشک و زرشک تازه و فوت و فن های درست کردن آن می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه ترشک زرشک خشک با رب انار
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
زرشک خشک | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
رب انار | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه ترشک زرشک با زرشک خشک: 30 الی 40 دقیقه
مراحل طرز تهیه ترشک زرشک با زرشک خشک به روش بازاری
برای تهیه ترشک زرشک در خانه به مواد اولیه بسیار کمی احتیاج دارید. این خوراکی خوشمزه را در خانه تهیه و از شامل درمان عفونت و التهاب، درمان مسائل گوارشی، خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچ آن بهره مند شوید.
مرحله اول: زرشک را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشک زرشک با رب انار، زرشک را باید کاملا پاک و تمیز کنید. برای این کار زرشک های خشک را از ساقه باریک آن جدا و پاک کنید. سپس زرشک ها را بعد از پاک کردن، به مدت 10 تا 15 دقیقه در مقداری آب بخیسانید.
بعد از حدود یک ربع زرشک ها را آبکش کنید. زرشک ها را روی یک پارچه نخی یا دستمال حوله ای پهن کنید که آب اضافی آنها جذب دستمال گردد و زرشک ها خشک شوند.
زرشک خشک را به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله دوم: زرشک را بجوشانید
بعد از آنکه زرشک را کاملا تمیز کردید و خشک شد، آن را در یک قابلمه با سایز مناسب ریخته و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و زمان دهید تا زرشک ها کمی نرم شوند و از حالت خامی دربیایند.
مرحله سوم: رب انار را اضافه کنید
در این مرحله باید نصف لیوان دسته دار فرانسوی رب انار () را اضافه کنید. رب انار را با زرشک روی حرارت به خوبی مخلوط کنید تا به طور یکدست پخش گردد. در این مرحله نیز حتما روی حرارت ملایم رب انار را اضافه کنید و هم بزنید.
رب انار را به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله چهارم: نمک را اضافه کنید
در آخرین مرحله از اضافه کردن مواد اولیه ترشک زرشک، یک قاشق غذاخوری نمک را نیز به ترکیب زرشک و رب انار اضافه کنید. نمک را با دیگر مواد هم بزنید تا به خوبی حل گردد.
نمک را به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله پنجم: زمان دهید تا ترشک زرشک به غلظت بیفتد
برای آماده شدن ترشک زرشک، به حدود چهل و پنج دقیقه زمان احتیاج دارید. اجازه دهید مایه زرشک روی حرارت ملایم باقی بماند تا آب آن کاملا کشیده و غلیظ گردد. در این مدت هر چند دقیقه یکبار مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله آخر: ترشک زرشک خشک را بهره ببرید
بعد از حدود چهل و پنج دقیقه و زمانی که مایه ترشک به غلظت مناسب رسید، ترشک آماده است. آن را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید ترشک زرشک چند دقیقه ای در دمای محیط باقی بماند و از داغی بیفتد. بعد از آن می توانید از ترشک استفاده نموده و آن را میل کنید.
ترشک زرشک را می توانید در یک بطری شیشه ای درب دار بریزید، در یخچال نگهداری کنید و در طولانی مدت از آن بهره ببرید.
روش تهیه ترشک زرشک با زرشک تازه
طرز تهیه ترشک زرشک تازه کاملا مشابه با تهیه آن با زرشک خشک است. زرشک تازه را کاملا تمیز کنید و شاخ و برگ اضافه آن را جدا کنید. سپس آن را با آب بشویید تا کاملا تمیز گردد و گرد و خاک نداشته باشد.
زرشک تازه برخلاف زرشک خشک دیگر احتیاج به خیساندن ندارد. مطابق با مراحل بالا، ترشک زرشک تازه را آماده کنید. زرشک تازه زودتر از زرشک خشک می پزد و له می گردد، در نتیجه به زمان کمتری برای تهیه ترشک آن احتیاج است.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه ترشک با زرشک در خانه
- ترشک زرشک را حتما روی حرارت ملایم آماده کنید تا سر فرصت به غلظت برسد و آماده گردد.
- در مرحله به غلظت رسیدن مایه ترشک، به طور مداوم آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
- اجازه دهید آب مایه ترشک کاملا کشیده گردد و ترشک به غلظت مناسب برسد، بعد آن را از روی حرارت بردارید.
- برای آنکه ترشک زرشک خوشمزه تر گردد، چند ساعت آن را در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و بعد از آن بهره ببرید.
- بنا به ذائقه خود می توانید از مقدار کمتر یا بیشتری از نمک بهره ببرید.
- رب انار را می توانید از دستور تهیه ترشک حذف کنید و ترشک را فقط با زرشک درست کنید.
- ترشک زرشک را مثل روش تهیه ترشک بازاری بنا به ذائقه و سلیقه خود می توانید در ترکیب با دیگر میوه ها تهیه کنید. ترشک زرشک و انار، ترشک آلبالو با زرشک، ترشک زردآلو و زرشک از انواع مختلف ترشک زرشک محسوب می شوند. برای تهیه این ترشک ها کافی است میوه مورد نظرتان را شسته و برش بدهید و به همراه زرشک روی حرارت قرار دهید تا بپزد. در نهایت آنها را از صافی رد کنید تا پوست و هسته میوه ها جدا گردد.
- اگر ترشک زرشکی که آماده کردید خیلی ترش شد و با ذائقه شما سازگار نیست در چند دقیقه انتهایی پخت مقداری نبات یا کمی شکر اضافه کنید.
- برای آنکه ترشکی که آماده می کنید ترش تر گردد، مقداری لواشک زرشک خانگی یا بازاری به آن اضافه کنید.
- برای تهیه ترشک با زرشک خشک، حتما زرشک ها را از قبل بخیسانید.
- به مقدار مقدار زرشک آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
- برای نگهداری ترشک زرشک حتما از ظرف شیشه ای و درب دار بهره ببرید.
- ترشی زرشک را تا یک سال می توانید در یخچال نگهداری و از آن بهره ببرید.
- هرگز از قاشق چرب و کثیف برای برداشتن ترشک از داخل ظرف اقدام نکنید. این کار باعث کپک زدن ترشک در دراز مدت می گردد.
- از ترشک زرشک ترش یا ملس به عنوان چاشنی انواع غذاها می توانید بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن ترشک زرشک به شیوه بازاری
برای آنکه تیزی ترشک کم گردد، چه کار می تواند کرد؟
برای آنکه تیزی این ترشک کم گردد از مقداری نبات یا شکر در تهیه آن بهره ببرید. بعلاوه برای ملس شدنش می توانید میوه هایی مثل سیب، هلو و شلیل را با زرشک ترکیب کنید.
آیا ترشک زرشک را با زرشک سیاه نیز می توان آماده کرد؟
بله. ترشک زرشک را با زرشک سیاه نیز می گردد تهیه کرد. طرز تهیه ترشک زرشک سیاه مشابه با زرشک قرمز است. فقط در نظر داشته باشید زرشک سیاه مقدار ترشی بسیار کمتری دارد و معمولا از آن در تهیه دسرها، آبمیوه ها، مرباها و … استفاده می گردد.
منبع: افق کوروش