11 وسیله ای که باید هر چند وقت یک بار تعویض کرد!
به گزارش مجله جاودان، شاید تا به حال به این موضوع فکر نکرده باشید که هر وسیله ای که در خانه وجود دارد، عمر مشخصی دارند و بعد از این مدت کارایی خود را از دست می دهند و باید با مدلی نوتر جابه جا شوند. بعضی از وسایل بهداشتی و شخصی را باید با توجه به اندازه استفاده و احتیاج به بهداشت بیشتر، در مدت زمان مشخصی تعویض کرد. برای مثال مسواک که می تواند بستر خوبی برای رشد باکتری ها باشد، اگر در زمان مناسب با مسواک نو جایگزین نگردد، می تواند باعث بروز مسائل دهانی گردد. پس بهتر است با اطلاع از زمان بهینه استفاده از هر وسیله، برای خرید مدل نو اقدام کنید.

1. دتکتور و آلارم دود و آتش و باتری ها
برای تعویض این آلارم به صورت کامل بهتر است به دستورالعمل سازنده و فراوری نماینده این محصول مراجعه کنید. هر ماه این آلارم را تست کنید و باتری ها را سالی دو بار تعویض کنید.
2. مسواک
شرکت فراوری محصولات دهان و دندان اورال-بی پیشنهاد می نماید مسواک خود را هر سه ماه تعویض کنید. اگر متوجه شدید دندانه و موهای روی سطح مسواک فرسوده شده و از هم باز شده اند، ضروری است قبل از رسیدن به موعد مقرر آن را عوض کنید. حتی گفته می گردد بعد از بیماری هم مسواک خود را عوض کنید تا از فراوری و منتشر شدن میکروب ها روی مسواک های کناری هم جلوگیری گردد.
3. لوازم آرایشی
تقریباً روی بسته همه لوازم آرایشی نوشته ای وجود دارد که مدت زمان مجاز برای استفاده این وسیله آرایشی را نشان می دهد و این زمان اغلب از زمانی آغاز می گردد که بسته بندی محصول باز گردد. اغلب محصولات پودری و سایه های چشم 12-15 ماه ماندگاری دارند و در بعضی مدل ها به 30 ماه می رسد ولی محصولات مایعی مانند ریمل و خط چشم عمر کوتاه تری دارند. همواره بعد از بهبود تب خال یا گل مژه، لوازم آرایش خود را عوض کنید.
4. برس های آرایشی
برس های آرایشی تقریباً هر روز مورد استفاده قرار می گیرند کمتر شسته می شوند و به ندرت تعویض می گردند! اگر متوجه شدید موهای برس باز شده اند و حالت کهنگی پیدا نموده اند، یا حتی به یاد ندارید آخرین باری که برس تازه خریدید، چه زمانی بوده است، همین حالا آنها را دور بریزید.
5. کرم ضد آفتاب
بله، کرم ضد آفتاب هم تاریخ انقضا دارد. برای نتیجه بهتر، هر فصل کرم ضد آفتاب تازه خریداری کنید و حتی اگر تیوپ کرم نصفه خالی شده است هم در این کار تردید نکنید. کرم ضد آفتابی که منقضی شده باشد تأثیرگذاری خود و محافظت از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش را از دست می دهد.
6. برس مو
گفته می گردد بهتر است برس موی خود را یک سال تا دو سال یک بار تعویض کنید. ولی برترین معیار سنجش برای تعویض آن، پارگی و ساییدگی برس مو است. برس های گرد که معمولاً در زمان خشک کردن موها و برای حالت دادن آنها استفاده می شوند، معمولاً عمر کوتاه تری دارند. در برس هایی که موهای آنها از جنس پلاستیک ساخته شده است، زمانی که مشاهده می کنید دانه های گرد هر کدام از این موهای سفت از جای خود در آمده اند، برس را دور بیندازید.
7. تیغ اصلاح
بسیاری از افراد بعد از مدتی که از تیغ اصلاح خود استفاده می نمایند، برای اینکه بتوانند کارایی موردنظر را دریافت نمایند، در زمان استفاده فشار بیشتری به آن وارد می نمایند. و تنها زمانی که زنگ می زند و حالت دندانه ای و خطرناک پیدا می نمایند، تیغ اصلاح را دور می اندازند. به گفته متخصصین آرایشی و بهداشتی، مدل های چند تیغه را بعد از 3 تا 4 بار استفاده باید تعویض کنید. می توانید از مدل های دسته ثابتی بهره ببرید که فقط سری تیغ آنها قابل تعویض هستند.
8. ورقه های روی طبقات کابینت
تا به حال به ورقه های روی طبقات کابینت که زیر ظروفتان قرار دارند، نگاهی انداخته اید؟ بعد از مدتی رنگ آنها تغییر می نماید، پاره پاره می شوند و گرد و غبار و آلودگی سطحشان را می پوشاند. در این شرایط ورقه ها را بیرون بکشید و آنها را دور بیندازید تا با انواع تازه تر جابه جا شوند.
9. بالشت ها
در طول شب ساعت ها روی بالشت خود غلت می زنید، سر خود را می چسبانید، عرق می کنید و صورت و موهایتان را روی آن می مالید. درست مثل تشک، بالشت هم بستر خوبی برای گرد و غبار و جانوران ریز است. بهتر است بالشت های خود را دو تا سه سال یک بار تعویض کنید و اگر هر شب مورد استفاده قرار می گیرند، این زمان را به سالی یک بار تغییر دهید.
10. اسکاچ ظرف شویی
اسکاچ ظرف شویی یکی از بزرگ ترین نقاط منزل برای جذب میکروب است، به علت رطوبت درز و منافذ ریز سطح اسکاچ، این وسیله پاک نماینده را به محیطی برای رشد و زندگی میکروب ها تبدیل می نماید که به راحتی هم ضدعفونی نمی گردد. با مرطوب کردن اسکاچ و قرار دادن آن به مدت 2 دقیقه درون ماکروفر، می توان اسکاچ را ضدعفونی کرد. به یاد داشته باشید که حداقل سه هفته یک بار اسکاچ خود را تعویض کنید.
11. تخته برش آشپزخانه
درست مانند اسکاچ، تخته برش هم منبع خوبی برای زندگی و رشد باکتری ها محسوب می گردد که متأسفانه بسیاری از مردم حتی برای سال ها برای تعویض آن اقدام نمی نمایند. آنچه در خصوص تمیزی و بهداشت تخته های برش اهمیت دارد، اطلاع از زمان تعویضشان است. هر زمان که شیارهای عمیقی روی سطح تخته به چشم بخورد، زمان آن فرار رسیده است. این شیارها بستر خوبی برای رشد و نمو میکروارگانیسم های بیماری زا هستند.
منبع: دیجیکالا مگ