طرز تهیه مرغ زعفرانی سرخ شده مجلسی مناسب مهمانی و مراسم
به گزارش مجله جاودان، مرغ زعفرانی، غذایی اصیل است که با عطر و طعم بی نظیر زعفران، زینت بخش سفره های مهمانی شما خواهد بود. پخت این غذا ساده به نظر می رسد اما راز خوشمزگی آن در رعایت نکات و فوت و فن هایش است. قبلا در کتاب طرز تهیه خورشت مرغ با لپه را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه مرغ زعفرانی سرخ شده مجلسی را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه مرغ زعفرانی سرخ شده
- روغن چند قاشق غذاخوری
- ران یا سینه مرغ 5 تا 8 تکه
- پیاز بزرگ (خرد شده) 1 عدد
- کره 20 گرم
- زردچوبه نوک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- آب جوش 1/4 قاشق چایخوری
- گشنیز 1/4 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- زعفران به اندازه لازم
طرز تهیه مرغ زعفرانی سرخ شده
1. آماده کردن زعفران
در اولین مرحله از طرز تهیه مرغ زعفرانی سرخ شده ابتدا باید زعفران را در ظرفی کوچک روی قالب یخ بپاشید و اجازه دهید یخ آب گردد. در این مدت ظرف را کنار بگذارید. البته می توانید مثل روش همیشگی برای تهیه زعفران دم نموده، روی آن آب جوش بریزید و کنار بگذارید تا آماده گردد.
2. پخت مرغ
در این مرحله پیاز را خرد نموده و داخل قابلمه بدون روغن بگذارید و اجازه دهید پیاز آب بیاندازد سپس قطعات مرغ را برمی گردانید تا رنگ روی دیگر مرغ هم عوض گردد، هم زمان پیاز کاراملی می گردد بعد از آن نمک، کمی زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه را اضافه کنید و با مرغ و پیاز خوب مخلوط کنید بعد کره را اضافه کنید. در این مرحله در قابلمه را ببندید تا مرغ بخارپز گردد.
3. سرخ کردن مرغ
اکنون که مرغ کمی پخته ابتدا زعفران و بعد آب جوشیده را اضافه کنید و اجازه دهید مرغ به مدت 30-40 دقیقه بپزد. در نهایت مرغ را از قابلمه خارج کنید و در ماهیتابه ای که روغن را در آن داغ نموده اید بگذارید و کمی زعفران رویش بریزید و کامل از هم طرف سرخ کنید. مرغ زعفرانی آماده است آن را به عنوان مرغ زرشک پلو یا مرغ باقالی پلو، پلوی سفید ساده یا حتی هویج پلو بهره ببرید. نوش جان! (فقط حتما بعد از خارج کردن مرغ از قابلمه آن را روی آبکش بگذارید تا آبش خارج گردد تا حین سرخ گردد به ماهیتابه نچسبد و روغن بیرون نریزد.)
نکات تکمیلی برای تهیه مرغ زعفرانی
اکنون که با طرز تهیه مرغ زعفرانی سرخ شده آشنا شدید نوبت آن است که با نکات و فوت وفن های آن هم آشنا شوید. با رعایت این نکات و کمی حوصله می توانید مرغ زعفرانی سرخ شده ای با طعمی بی نظیر و عطری دل انگیز تهیه کنید و از سرو آن در کنار خانواده و مهمانان خود لذت ببرید.
انتخاب مرغ برای تهیه مرغ زعفرانی
در تهیه مرغ زعفرانی بهتر است از مرغ های تازه و گوشتی بهره ببرید و در نظر داشته باشید که ران مرغ برای این غذا از سینه و باقی قسمت های مرغ مناسب تر است چون گوشت ران مرغ چربی بیشتری دارد و در هنگام سرخ شدن خشک نمی گردد.
برترین گزینه برای سرخ کردن مرغ تابه نچسب است. یادتان باشد که حتما مرغ را با حرارت ملایم سرخ کنید تا هم نسوزد و هم خیلی خشک و سفت نگردد.
تزیین و سرو مرغ زعفرانی
برای تزیین مرغ زعفرانی می توانید از خلال بادام، زعفران دم نموده، زرشک، جعفری و غیره بهره ببرید اما اگر در پی طعمی متفاوت هستید می توانید از کشمش پلویی هم برای تهیه این غذا بهره ببرید. این مرغ زعفرانی خوشمزه را می توانید با پلو، نان و یا سیب زمینی سرو کنید. مثلا تهیه زرشک پلو با مرغ یکی از راه های سرو این غذاست.
منبع: کتاب کاله