غذا های برتر فرانسوی که گردشگران باید امتحان نمایند، عکس
به گزارش مجله جاودان، فرانسه در جهان با پنیر ها و نوشیدنی هایش مشهور است و برای درک بهتر غذا های فرانسوی اول باید آن ها را امتحان کنید. نوشیدنی و غذا حتی در مهمانی های شام غیر رسمی نیز جدی تلقی می گردد. در بسیاری از رستورانهای فرانسوی می توانید بشقاب بزرگی از پنیر نرم، نیمه خشک، فشرده و آبی را سفارش دهید که معمولاً پس از غذای اصلی و قبل از دسر سرو می گردد. پیدا کردن غذای عالی فرانسوی مناسب سلیقه شما، کار دشواری نیست. بسیاری از دستورالعمل های فرانسوی به طور شگفت انگیزی ساده هستند به اندازه ای که شما می توانید آن ها را در خانه هم درست کنید، اما ما پیشنهاد می کنیم لذت خوردن این تنقلات را در خودِ فرانسه تجربه کنید.
اگر با تور فرانسه ایوار راهی این کشور زیبا شدید، امتحان کردن این غذاهای لذیذ را از دست ندهید.
1. سوپ پیاز
سوپ پیاز (Soupe à loignon) یک غذای سنتی فرانسوی به شمار می رود که معمولاً با ورقه های نازک نان برشته شده و پنیر آب شده روی آن سرو میگردد. منشأ این سوپ به رم باز می گردد که در آن موقع غذای فقیرانه ای به حساب می آمد، اگر چه نسخه فعلی آن از قرن 18 قدمت دارد. سوپ پیاز فرانسوی از پیاز و مایه گوشت گاو تهیه می گردد و طعم و مزه قابل توجه آن به دلیل کارامِلیزه شدن پیاز است. گاهی اوقات در سرانجام فرآیند پخت، Brandy (نوعی نوشیدنی) به آهستگی به آن اضافه می گردد. به طور معمول در سوپ پیاز از مایع مایه گوشت استفاده می گردد و برخی برای غلیظ کردن آن از تخم مرغ یا آرد نیز استفاده می نمایند.
2. کوک او ون
کوک او ون (Coq au vin) توسط جولیا چایلد (Julia Child) به وسیله نمایش تلویزیونی و کتابش معروف شد و به عنوان یکی از غذاهای مخصوص او مطرح است. این غذا از مرغ پخته و برشته شده با نوشیدنی، قارچ، گوشت قرمزِ نمک زده یا بیکن (lardon)، پیاز، سیر و گاهی اوقات Brandy تهیه میگردد. برای تهیه کوک او ون معمولاً از مرغ یا خروس استفاده می نمایند اما اگر بخواهید می توانید از پرندگان سخت تر نیز بهره ببرید، به شرطی که با شعله بسیار ملایم تر آشپزی کنید. به علت تنوع منطقه ای بالا در فرانسه، این غذا در هر منطقه با یک نوشیدنی آماده و سرو می گردد.
3. کسوله
کَسوله (Cassoulet) غذای آسانی از لوبیا است که به آرامی با گوشت اردک پخته شده است، البته اگر این گوشت در دسترس تان نبود، می توانید از سوسیس، گوشت غاز، گوشت گوسفند یا هر گوشت دیگری بهره ببرید. این غذا از روستایی در جنوب فرانسه سرچشمه میگیرد و در تولوز (toulouse)، کارکاسون (Carcassonne) و کستل نوداری (Castelnaudary) بسیار محبوب است. نام کسوله از دیگچهای (cassole) میآید که این غذا به طور سنتی در آن پخته میگردد و شکل آن شبیه به یک مخروط معکوس است. این وعده غذایی غنی و کامل در ماههای سردتر دلچسب است.
4. بوف بورگونیون
بوف بورگونیون (Boeuf bourguignon) غذای سنتی فرانسوی به حساب می آید و در سطح بین المللی شناخته شده است. منشاء آن همان منطقه ای است که کوک او ون از آنجا می آید. این غذا، خوراکی تهیه شده از گوشت گاو پخته، آبگوشت گوشت گاوِ چاشنیدار شده با سیر، پیازهای مرواریدی، سبزیهای تازه و قارچ است. این دستور فقط یکی از نمونه های نحوه تهیه این خوراک سنتی و روستایی است. زمان آماده سازی سنتی بوف بورگونیون دو روز است تا گوشت، تُرد شده و خوراک، خوش طعمتر گردد. این غذا در جشن ماه آگوست در Burgundy سرو می گردد.
5. سوفله شکلات
کلمه سوفله (souffle) از کلمه فرانسوی breath یا puff مشتق میگردد و منشاء آن به اوایل قرن هفدهم فرانسه باز می گردد. به احتمال زیاد سوفله شکلات را در منوهای دسر سراسر دنیا دیدهاید، این دسر در فرانسه به صورت طعمدار و یا شیرین خورده میگردد. پوسته شکلات ترد با مرکز شکلات خامهای و شیرهای، این دسر را به طرز حیرت انگیزی شیرین و دلچسب میکند.
6. فلامیش
فلامیش (Flamiche) در زبان فلاندر ها (زبان هلندی شمال فرانسه) به معنی کیک است و منشأ آن به شمال فرانسه در نزدیکی مرز با بلژیک بر می گردد. این غذا دارای پوسته شیرینی پفی با مغز پنیر و سبزیجات است. محتوای سنتی فرانسوی آن تره فرنگی و خامه است. معمولاً فلامیش ظاهری شبیه به پیتزا دارد اما طرز تهیه آن در جنوب فرانسه متفاوت است و پوسته ای نازک دارد که با ماهی کولی، پیاز و زیتون طبخ می گردد.
7. خوراک اردک
کونفی دو کانار (Confit de canard) یک غذای فرانسوی خوشمزه از اردک است (اگرچه از گوشت غاز و ... نیز میتواند استفاده کرد) و به عنوان یکی از بهترین غذاهای فرانسوی در نظر گرفته میگردد. گوشت به طور ویژه با استفاده از یک فرآیند پخت آهسته (که صدها سال است قدمت دارد) آماده میگردد. در این فرآیند گوشت اردک تا 36 ساعت در نمک، سیر و آویشن خوابانده میگردد و سپس به صورت آهسته در روغن خودش و در دمای پایین پخته میگردد. سیب زمینی برشته شده کانفیت و سیر معمولاً در کنار این غذا سرو می گردد. امروزه این غذای فرانسوی در سراسر فرانسه طبخ می گردد اما به صورت تخصصی باید در منطقه جنوب غربی فرانسه (Gascony) این غذا را میل کنید.
8. سالاد نیسو آز
سالاد نیسوآز (Salade niçoise) یک سالاد فرانسوی معمولی در منطقه پرُوانس (Provence) است که می تواند به عنوان یک وعده غذای فرعی یا اصلی سرو گردد. این سالاد معمولاً غنی از کاهو، گوجه فرنگی تازه، تخم مرغ آب پز، تن ماهی، لوبیا سبز، زیتون و ماهی کولی است، البته باید در نظر داشت که دستورات مختلفی از این سالاد وجود دارد.
9. راتاتوی
راتاتوی (Ratatouille) از دیگر غذاهای فرانسویِ شناخته شده در سطح دنیا به حساب می آید که از جنوب شرقی فرانسه آمده است. راتاتوی یک خوراک سبزیجات پخته است که میتواند به عنوان غذای فرعی، یک وعده غذایی و یا چاشنی برای غذاهای دیگری مانند کرپها و املت سرو گردد. به طور کلی، ابتدا سبزیجات در یک ظرف کم عمق در حرارت بالا با مقدار کمی چربی پخته می شوند، سپس در ظرفی در فر پخته میگردد. مواد تشکیل دهنده آن شامل گوجه فرنگی، سیر، پیاز، کدو سبز، بادمجان، هویج، فلفل، ریحان، آویشن و دیگر گیاهان سبز است، اما سرآشپزان فرانسوی همواره در خصوص روش صحیح طبخ راتاتویی اختلاف نظر دارند. غذای مشابه راتاتوی در باسک فرانسه (piperade) است که معمولاً ژامبون و گاهی اوقات تخم مرغ را به مخلوط سبزیجات خورشتی اضافه مینمایند.
10. تارت تاتن
گفته می گردد این تارت سیب فرانسوی به واسطه اشتباهی در سال 1898 توسط استفانی تارتن (Stephanie Tartin) تهیه شده است. او در حالی که با عجله سعی می کرد یک پای سیب سنتی آماده کند، به طور تصادفی سیب را برای مدت طولانی در شکر و کره گذاشت و بعد از آن میوه و شیرینی را در فر قرار داد. او به طور فرضی تارت وارونه را برای مهمانان خود در هتل تَتا (Tatin) سرو کرد و این تارت به غذای مخصوص هتل تبدیل شد؛ اگرچه روی منشاء تارت اختلافاتی وجود دارد، اما هیچ بحثی روی خوشمزگی آن نیست.
منبع: گردشبان