همه چیز درباره غذاهای هواپیما

به گزارش مجله جاودان، غذاهای هواپیما

این که چه غذایی در یک سفر هوایی می خوریم و یا این که باید دقیقا چه خصوصیاتی داشته باشد ممکن است برای خیلی ها تا به حال سوال نشده باشد و یا این که به وعده های سبک و سرد همواره فکر نموده باشند و توجیهشان هم یک وعده غذای هوایی سبک باشد اما اینگونه نیست. برای غذاهایی که در پروازها سرو می شوند برنامه ریزی مخصوصی صورت می گیرد و از روی اصول خاصی راهنمایی می گردد. در ادامه با ما در خبرنگاران همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، خصوصیات غذاهای هواپیما را به اتفاق یکدیگر مورد آنالیز قرار دهیم.

همه چیز درباره غذاهای هواپیما

در قدم اول باید بگوییم که غذاهای هواپیمایی را شرکت مخصصی نمی پزد بلکه تمامی ایرلاین ها کترینگ یا تهیه غذای مخصوص به خودشان را دارند. این غذاها در واقع به وسیله تمامی کادری که تحت استخدام و نظر ایرلاین مربوطه هستند، پخته می شود.

البته باید این نکته را نیز در همین جا یادآور شویم که کیفیت غذای هر ایرلاین بی شک با ایرلاین دیگر فرق دارد و این تفاوت حتی در بین کلاس های پروازی یک شرکت هواپیمایی خاص با یک دیگر یز فرق دارد. به طور مثال غذاهای هواپیما فرست کلاس با بیزینس کلاس و بی شک با کلاس اکونومی فرقهای بسیاری دارد و البته بی شک این به اندازه پولی که پرداخت می شود باز می شود.

البته این تفاوت در شکل و نوع سرو کردن غذا نیز تاثیر گذار است. غذای مسافر بیزینس کلاس و یا حتی فرست کلاس ممکن است در یک سینی دورچین با آبمیوه های مختلف و دسر سرو شود ولی غذای یک پرواز اکونومی با غذاهای بسته بندی شده و یک بار مصرف سرو شود.

البته به تجربه نشان داده شده است که غذاهایی که در ایرلاین ها سرو می گردند، بازتابی از فرهنگ غذایی غالب آن کشوری است که ایرلاین متعلق به آن است.

معمولا شرکت های هواپیمایی برای پروازهایی که در شب انجام می شود به صورت غالب غذاهای گوشتی از انواع مختلف: مرغ، ماهی و گوشت قرمز سرو و ماکارونی سرو می نمایند. غذاهایی که در پختشان از گوشت استفاده شده کاملا پخته نمی شوند. گوشت قرمز تنها 30% و گوشت مرغ 60% پخته می شوند.

این کار برای حفظ طعم و خواص گوشت است تا پس از گرم شدن مجدد، گوشت غذای مسافران خشک و بد مزه نشود. البته مسافران هیچ وقت غذای خام نخواهند خورد و بقیه مراحل پخت در هواپیما و هنگام گرم شدن داخل فر انجام می شود.

در این منو سالاد یا سبزیجات، یک بسته یا رول نان کوچک و یک پک از چاشنی هایی همانند نمک و فلفل را به همراه آب و یا نوشیدنی سرو می نمایند. البته بیشتر ایرلاین ها این امکان را دارند که اگر مسافرانشان پیرو رژیم غذایی خاصی هستند، با اطلاع از این شرایط در قبل از سفر خود غذای مخصوصی را از منوی مخصوص انتخاب نمایند.

به طور مثال رژیم غذایی فرانسوی ها، ترک ها، ایتالیایی ها، ژاپنی ها، هندی ها،… و بسیاری از فرهنگ های دیگر با هم فرق دارد. البته این رژیم همواره تحت یک فرهنگ خاص نیست بلکه پرهیزهای پزشکی هم شامل می شود که همه این مواردی از این قبیل را می توان با ایرلاین در هنگام خرید بلیط و یا در هنگام چک این منظور کرد.

جدای از این ها باید رژیم های خاص غذایی ادیان مختلف را نیز در این بازه را وارد کرد. به عنوان مثال باید به رژیم غذای خاص مسلمانان که از غذاهای حلال استفاده می نمایند اشاره نماییم. باید این نکته را حتما گوشزد کنیم که هچ آشپزی در هواپیما حضور ندارد و تمام غذاهای هواپیما به دلیل قوانین مخصوص امنیتی و بهداشتی روی زمین تهیه و آماده می شوند.

از آن جایی که بیشتر هواپیماها آشپزخانه و ابزارآلات مناسبی نمی تواند برای پخت و پز بر روی آسمان ندارند، غذاها از قبل آماده می شوند و تنها قبل از سرو در هواپیما گرم می شود. البته هیچ چیز جای غذای تازه را نمی گیرد، اما به دلایل امنیتی هرگونه شعله آتش خطری جدی برای هواپیما و امنیت پرواز محسوب می شود.

بنابراین ایرلاین ها با قرار دادن فرهای ویژه که شعله و یا اشعه ضرر رسان ندارند، غذاهای آماده را تا زمان سرو گرم نگه می دارند. علاوه بر قوانین جالب و سخت ایرلاین ها در طبخ غذاهای مختلف باید به قوانین مختلفی هم که درباره آن ها وجود دارد اشاره نماییم. به طور مثال؛ بعد از سرو غذا درهر پرواز غذاهای به جای مانده تحت هر شرایطی بیرون ریخته می شوند.

یعنی هر اندازه غذا که به جای مانده باشد، بی شک و معطلی دور ریخته می شوند و همین امر باعث به هدر رفتن حجم زیادی از غذاها می شود. یکی از مسائلی که ایرلاین ها درباره غذا به شدت رعایت می نمایند، تاخیر در پرواز است.

این اتفاق بی شک یکی از بدترین اتفاقاتی است که برای مسافران ممکن است پیش بیاید. اما تاخیر در پرواز تنها باعث به هم ریختن برنامه سفر مسافران یک پرواز یا حتی خود شما نمی شود بلکه، این مسئله و البته اتفاقات و مسائلی از این دست باعث خراب شدن و دور ریخته شدن تمام غذاهای هواپیما می شود.

تمامی ایرلاین های دنیا برای حفظ امنیت و سلامت مسافران خود قوانین بسیار سختگیرانه ای در خصوص تهیه و سرو غذاها دارند. در صورتی که پروازی بیش از 6 الی 8 ساعت تاخیر داشته باشد تمامی غذاها و مواد غذایی آماده شده باید دور ریخته شوند و دیگر قابل استفاده نیستند! تصور کنید روزانه چند پرواز در دنیا یا کنسل می شود و یا با تاخیر روبرو می شوند.

اگر به این صورت حساب کنیم روزانه چندین تن غذای دست نخورده دور ریخته می شوند و این بیشتر شبیه به اسراف است. اما این قوانین برای سلامت مسافران ضروری به نظر می رسد و وقتی هواپیما پس از تاخیر آماده پرواز بشود کلیه غذاها با غذاهای نو جایگزین می شوند. بی شک مسافران نو از این شرایط بسیار راضی هستند.

در سرانجام باید بگوییم که به عنوان یک توصیه این را بپذیرید که اگر در هواپیما به هر دلیلی غذا نخورید به دلیل سطح ارتفاع و بعضی از مسائل تاثیرگذار دیگر، بر روی سلامت پرواز شما تاثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال یکی از این این علائم این است که شما در صورت نخوردن غذا حتما جت لگ خواهید شد.

منبع: الی گشت
انتشار: 20 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 20 اردیبهشت 1401 گردآورنده: javedandld.ir شناسه مطلب: 2056

به "همه چیز درباره غذاهای هواپیما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره غذاهای هواپیما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید