چقدر شیرینی بخوریم و دیابت نگیریم؟
به گزارش مجله جاودان، سلامت خبرنگاران : مقدار مصرف شیرینی را اگر بدانید با خیال راحت آن را مصرف می کنید.
شیرینی از تنقلات خوشمزه و فریبنده است که برای سلامت شما ضرر دارد اما اگر بدانید چقدر مجازید شیرینی بخورید از دیابت به دور خواهید ماند.
به گزارش خبرنگاران، هر ساله در تاریخ 14 نوامبر روز جهانی دیابت در کشورها و منطقه ها مختلف جهان با برگزاری مراسم و رویدادهای گوناگون گرامی داشته می شود هدف از این بزرگداشت آگاهی بخشی بیشتر درباره دیابت است.
بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از سوی فدراسیون بین المللی دیابت، حدود 537 میلیون نفر از جمعیت بزرگسال جهان مبتلا به دیابت هستند.
این درحالی است که سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز به تازگی اعلام کرده است که تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان رو به افزایش است و با این حال ده ها میلیون نفر در شرایط کنونی قادر نیستند انسولین مورد نیاز خود را تامین کنند.
شعار امسال فدراسیون بین المللی دیابت دسترسی به مراقبت های دیابت اعلام شده و در عین حال با توجه به دشواری هایی که در فرایند درمان و کنترل علائم فراگیر و تهدید کننده این بیماری وجود دارد، همواره تاکید شده که یکی از راه های موثر برای مقابله با آن، پیشگیری از طریق انتخاب سبک زندگی سالم است و همچنین یکی از فاکتورهای بسیار مهم و حیاتی در امر پیشگیری، توجه به الگوی تغذیه ای صحیح و مبتنی بر مواد غذایی سالم و طبیعی عنوان می شود.
تمام غذاهای حاوی کربوهیدرات مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات شامل شکر هستند. در حالی که وعده های غذایی کاملِ حاوی قند طبیعی، همچنان برای سلامتی مفید هستند اما مطالعات موردی مختلف نشان می دهد که مصرف بیش از حد شکر با خطر ابتلا به تعدادی از بیماری ها مرتبط است که می توان از آنها اجتناب کرد.
بنابر این گزارش به نقل از اِن دی تی وی، سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می کند که مصرف شکر افزوده به مواد غذایی نباید بیش از دو قاشق چای خوری (10 گرم) در روز باشد زیرا مصرف بیش از حد شکر می تواند باعث ایجاد یا تشدید مسائل مختلف سلامتی شود. همچنین شکر افزوده به غذاها و نوشیدنی ها و نیز قندهایی که به طور طبیعی در عسل، شربت های طبیعی و آبمیوه های شیرین نشده، اسموتی ها و پوره ها یافت می شوند، نباید از پنج درصد کالری دریافتی روزانه فرد بیشتر شوند.
بنابر استانداردهای فعلی بزرگسالان نباید بیش از 30-35 گرم قند آزاد (شامل تمام قندهای افزوده به مواد غذایی و شیرینی طبیعی موجود در خوردنی های مانند آبمیوه طبیعی) در روز مصرف کنند. همچنین بچه ها بین چهار تا شش سال نیز نباید بیش از 19 گرم قند آزاد در روز مصرف کنند در حالی که بچه ها بین هفت تا 10 ساله می توانند 24 گرم قند آزاد استفاده کنند.
چند راه حل برای کاهش مصرف شکر در رژیم غذایی
1. سعی کنید بیشتر کالری خود را از غذاهای نشاسته ای (غلات کامل)، میوه ها و سبزیجات دریافت کنید تا یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
2. از دارچین، جوز هندی، عصاره بادام، وانیل، زنجبیل یا لیمو به جای شکر استفاده کنید.
3. به جای نوشیدنی های گازدار شیرین، آب، شیر کم چرب، رژیم غذایی بدون قند یا نوشیدنی های بدون شکر را انتخاب کنید. در حالی که شیر با چربی کامل و شیر کم چرب حاوی مقدار مساوی از قند هستند، انتخاب شیر کم چرب، مقدار مصرف چربی اشباع شده را کاهش می دهد.
4. خلاق و مبتکر بوده و در پی دستورالعمل غذاهای متنوع باشید. تنوع بی پایانی از غذاهای لذیذ بدون نیاز به مصرف شکر وجود دارد!
به یاد داشته باشید که افزودن شکر به مواد غذایی به غیر از شکر طبیعی اقلام در حد اعتدال مضر نیست و تنها در صورت مصرف بیش از مقدار شکر است که سلامتی افراد به خطر می افتد. افراد باید قبل از ایجاد هرگونه تغییر اساسی در رژیم غذایی با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.
منبع: رکنا