چگونه یک کسب و کار اینترنتی خانگی داشته باشیم؟

به گزارش مجله جاودان، امروزه کسب و کار اینترنتی خانگی با سرعت زیادی در میان مردم رواج یافته است. کسب و کارهایی که شاید تا دو سه سال پیش کمتر کسی به فکرش بود اما حالا حتی وارد بازار رقابتی شده و نقش مهمی در ایجاد درآمد و گردش پول در اقتصاد کشور دارد. چگونه می توانیم یک کسب و کار اینترنتی خانگی داشته باشیم؟

چگونه یک کسب و کار اینترنتی خانگی داشته باشیم؟

خبرنگاران | سرویس علوم - امرزه استفاده از اینترنت کاملا همگانی شده و کمتر کسی پیدا می شود که برای انجام کار های روزمره اش از اینترنت کمک نگیرد. ما در اینترنت جواب بسکمک از سوالات خود را پیدا می کنیم؛ و بیشتر ادارات و موسساتی که با آن ها سروکار داریم هم هرروزه سعی می کنند خدمات بیشتری از طریق اینترنت و اپلیکیشن های خود ارائه دهند. مثلا انجام دادن بسکمک از کار های بانکی با استفاده از اینترنت میسر شده است. طبق آمار ها در جهان بیش از 2 میلیارد و 400 میلیون نفر بصورت روزانه از اینترنت استفاده می کنند. این دلایل و ده ها دلیل دیگر باعث شده همه فکری برای اتصال به اینترنت بکنند و از طریق مختلف خودشان را به این شبکه گسترده متصل کنند. همین امر موجب پیدایش شکل جدیدی از کسب و کار شده است که به آن کسب و کار اینترنتی می گویند.

اصول کسب و کار اینترنتی خانگی

به تعداد تمام انسان های متصل به اینترنت می توان کسب و کار اینترنتی داشت! هیچ محدودیتی در کالا یا خدماتی که ارائه می دهید نخواهید داشت. فقط کافی است یک ایده جالب داشته باشید یا در این بازار رقابتی، نسبت به کالایی یا خدماتی احساس نیاز کنید، همان ایده می تواند بدون سرمایه گذاری های کلان سکوی پرش شما باشد. داشتن یک کسب و کار اینترنتی خانگی پیروز واقعا سرمایه زیادی نمی طلبد. اما برای به بار نشستن نیاز رعایت یک سری اصول کلی است. اصولی که اگرچه در ظاهر بدیهی و ساده بنظر برسند. اما در چگونگی راه اندازی این کسب و کار بسیار موثر هستند.

مراحل قانونی کار

اول باید راجع به لزوم داشتن مجوز بدانید. متقاضیان مشاغل خانگی ضروری است با مراجعه به سایت مشاغل خانگی، متناسب با نوع فعالیت مورد نظر خود یکی از فرم های ثبت نام (مستقل / تحت پوشش / پشتیبان) را تکمیل کنند. فرم های تکمیلی توسط دستگاه اجرائی ذی ربط بررسی شده و در صورت تائید طرح در دستگاه اجرائی، مجوز مربوطه صادر خواهد شد. جهت اطلاع از ضوابط صدور مجوز شرایط عمومی و اختصاصی، مدارک مورد نیاز و مراحل صدور مجوز) به سایت سایت وزارت کار و امور اجتماعی قسمت مشاغل خانگی مراجعه شود.

تعین میزان سرمایه

قبل از هر اقدامی باید اول میزان سرمایه ای که قرار است وارد کار شود، مشخص شود تا براساس آن سنجیده شود که چه کار هایی می توان انجام داد. انجام این کار بسیار ضروری است، چون باید بعد از مدتی میزان سوددهی کارتان را اندازه بگیرید و در مورد ادامه کار یا تغییر استراتژی کارتان تصمیم بگیرید.

تحقیق و آموزش در مورد اصول کار

شما باید حتما نسبت به کاری که می خواهید انجام بدهید علم کافی داشته باشید. اگر می خواهید لباس بدوزید و برای فروشش اقدام کنید ابتدا باید خیاط ماهری باشید. شما باید درمورد مواد اولیه مورد نیازتان، احساس نیاز مشتری و بازار یک نگاه جامع داشته باشید. بجز آن باید در بروزرسانی خودتان و دانشتان بسیار انعطاف پذیر باشید.

تولید

بعد از اینکه اصول کار خوب دستتان آمد، اگر کارتان تولیدی است برای دست گرمی هم که شده چند نمونه کار تولید کنید. با دست خالی که نمی توانید در این جهانی شلوغ ظاهر شوید. این مرحله را به قصد سودآوری انجام ندهید. انجام این کار به شما کمک می کند تصمیمات اساسی در مورد نحوه ارائه کالا، مثلا بسته بندی، لزوم قرارداد با پست یا هر شرکت خاصی، نیاز به استخدام افرادی خاص و... بگیرید. به بیانی دیگر کمک می کند بفهمید با خودتان چند چندید و چگونه می خواهید کارتان را انجام بدهید؟

برندسازی

حتما گوشتان با این واژه آشناست. لابد فکر می کنید برندسازی کاری است که فقط باید برای کالا های لوکس و عجیب غریب صورت بگیرد. کالا هایی که مشتری های پولدار دوروبرشان می پلکد. خب کاملا در اشتباه هستید، حتی برای یک شاخه گل هم باید برندسازی کرد! می پرسید چرا؟ چون مردم برایشان مهم است چه می خرند! بسکمک از مردم کالا ها را صرفا براساس برندشان قضاوت می کنند. برای برندسازی باید مطالعات عمیقی داشته باشید که در این مبحث نمی گنجد، فقط همینقدر بگویم که ساخت لگو، شعار تبلیغاتی، یک اسم درخور برای کسب و کار و ... همه به برندسازی و جذب نگاه ها به کسب و کار اینترنتی خانگی و سایت شما که در آینده ایجاد خواهید کرد کمک می کند.

ایجاد سایت

بعد از تشخیص میزان سرمایه، کسب اطلاعات کافی در زمینه مورد نظر و اقدام برای برندسازی دیگر باید استارت کار را بزنید. بله به یک سایت نیاز دارید. سایت شما همانند ویترین مغازه شما در جهانی واقعی است. حالا این سایت را می توانید خودتان راه اندازی کنید یا اینکه با توجه به بودجه ای که برای کار گذاشته اید طراحی و راه اندازی آن را به شخصی دیگر یا یک شرکت طراحی سایت بسپارید. شکل و شمایل سایت شما و اینکه هر چیزی کجا قرار بگیرد بستگی خیلی زیادی به نوع کسب و کار اینترنتی خانگی شما و برندسازی تان دارد. شما باید بدانید چه قشری از جامعه مشتری شماست و مطابق سلیقه آن ها ساییتان را طراحی کنید.

بیشتر بخوانید:بک لینک چیست؟ چگونه می توان بک لینک رایگان ایجاد کرد؟

تولید محتوا

بعد از مشخص کردن مغازه مجازی تان حالا باید کاتالوگ ها و اجناس مغازه را مشخص کنید. منظور ما همان چیزهایی ست که قرار است روی سایت شما قرار بگیرد. مثلا اگر قرار است به فروش ساعت مچی بپردازید نیاز دارید در سایتتان اطلاعات مربوط به ساعت مچی را بارگذاری کنید. کاتالوگ اقلام مورد نظر شما برای فروش، نقد و بررسی، قیمت ها و ... همه می توانند اطلاعات مناسبی برای قرارگیری بر روی سایت شما باشند.

و هم اینک... سئو!

باید با این حقیقت روبرو شوید که احتمال دیده شدن سایت تازه وارد شما در این فضای رقابتی بسیار کم است. شما باید هر چه می توانید تلاشتان را بکنید که سایت شما توسط موتور های جستوجو دیده شود. این مساله بستگی کامل به محتوایی دارد که برروی سایتتان قرار می دهید. مثلا اگر سایتتان صرفا یک کاتالوگ قیمت باشد بعید بنظر می رسد که این سایت بتواند رتبه خوبی از نظر بازدید کسب کند. داشتن دانش سئو به شما می گوید چه محتوایی بر روی سایتتان قرار بدهید تا بیشتر دیده شوید.

تبلیغ... تبلیغ و باز هم تبلیغ

عامل دیگری که به دیده شدن سایت و رونق کسب و کار اینترنتی خانگی شما کمک می کند تبلیغات است. شما یک مغازه پر از جنس دارید. نمی توانید دست روی دست بگذارید تا کسی رد شود و شاید نگاهش به ویترین مغازه شما هم بیفتد! آن هم در شرایطی که ویترین های پر زرق و برق بسکمک کاربران اینترنت را احاطه کرده است. پس علاوه بر دانش سئو نیاز به تبلیغ دارید. تبلیغ هم بر اساس بودجه شما صورت می گیرد. می توانید هزینه ای را برای این کار کنار بگذارید. یکی از راه های تبلیغ کردن اینست که از سایت های پر بازدید بخواهید، لینک سایت شما را در سایت شان قرار بدهند. روش دیگر تبلیغ استفاده از شبکه های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: تبلیغ محتوایی (content advertising) چیست؟

ایجاد حساب جدا در شبکه های اجتماعی

شما باید در شبکه های اجتماعی حساب مربوط به کسب و کار اینترنتی خانگی خود را ایجاد کنید. این کار علاوه بر اینکه به برندسازی کار شما کمک می کند باعث ارتباط بهتر شما با مشتریان و شناخت نیاز های آن ها می شود. این نکته خیلی مهم است که شما حتما اول باید سایت داشته باشید سپس در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید، چون داشتن سایت باعث می شود درصورت از رونق افتادن آن شبکه اجتماعی مشتریان باز هم بتوانند با شما و کسب و کارتان ارتباط داشته باشند.

برای فعالیت و تبلیغ از این طریق در تمام شبکه های مجازی امکاناتی در نظر گرفته شده که با امکانات موجود برای یک حساب شخصی متفاوت است. مثلا در فیس بوک، صفحات کاری به موازات حساب های شخصی می توانند فعالیت کنند. در اینستاگرام هم همینطور. در پیام رسان ها نیز با زدن کانال می توان فعالیت کاری جدای از حساب شخصی را محقق کرد.

بیشتر بدانید: داشتن چند اکانت اینستاگرام به صورت همزمان (آموزش تصویری)

چرا باید فعالیت کاری را از حساب شخصی تان جدا کنید؟ چون مردم بیشتر از اینکه تمایل داشته باشند با شما آشنا شوند دوست دارند احساس کنند با یک کمپانی مطرح طرف هستند! شاید حساب های بسکمک باشند که با انجام دادن فعالیت شان بصورت شخصی پیروز شده باشند، اما برایتان مثالی میزنم: فرض کنید شما بعنوان خانم الف. مشغول فروش نوعی تابلو در اینترنت هستید. مشتریان شما با شما آشنا می شوند. آن ها با شما دوست می شوند. آن ها از شما خرید می کنند. مدتی هم با شما دوست هستند. ولی پس از مدتی با شخص دیگری دوست می شوند! یعنی این نمی تواند یک ارتباط بلندمدت باشد. افراد تمایل دارند اشخاص مختلف را امتحان کنند ببینند هرکدام اصلاحا چه مزه ای دارند. اما در مورد برند ها باید بگویم اشخاص اتفاقا دلشان می خواهد همواره از یک برند خاص خرید کنند و اگر آن برند، برند خوبی باشد، اتفاقا این را جار بزنند که همین خودش نوعی تبلیغ است.

فعالیت در شبکه های اجتماعی

پس از ایجاد حساب باید دیگر دستی در برندسازی داشته باشید و از قبل درموردش مطالعه کرده باشید. شما باید مانند یک شبکه تلویزیونی برنامه هایی پخش کنید که بینندگان دوست داشته باشند. برنامه هایی که جهت گیری خاصی را دنبال می کنند و ذهن مخاطب را به سمت شما و کارتان سوق می دهند. از آن طرف لابه لای برنامه ها گهگاهی هم پیام بازرگانی پخش کنید و کارتان را تبلیغ کنید. چرا باید این سیاست را در پیش بگیرید؟ چون مردم هرگز به دنبال حساب هایی نیستند که صرفا و صرفا مشغول تبلیغ کالا ها هستند. محتوای این حساب ها برای کاربران خسته کننده است. پس همان کار تولید محتوا در سایتتان را باید به شکل دیگری در شبکه های اجتماعی انجام بدهید. فقط با این تفاوت که در سایت شما می دانید با کسی طرفید که به احتمال زیاد قصد خرید کالایی را دارد. اما در شبکه های اجتماعی با خیل عظیم مردمی طرفید که باید قانعشان کنید شما به این کالا نیاز دارید و این مردم الزاما قصد خرید از شما را ندارند.

فروش و سپس خدمات پس از فروش

پس از انجام دادن همه اقدامات بالا کسب و کار اینترنتی خانگی شما به بار می نشیند و افرادی هستند که بلاخره به شما اعتماد خواهند کرد و از شما خرید می کنند. این افراد می توانند در وهله اول دوستان و آشنایان خودتان باشند. این مهم است که مخاطبان شما در سایت های اجتماعی بدانند که اولین مشتریان شما نیستند. پس به یک شکلی این را ابراز کنید که فروش داشته اید (اما ابراز نکنید که مشتری ها مثلا خواهر و برادرتان بودند!). حواستان باشد جوری رفتار کنید و کالایی تولید کنید که مشتری شما بار آخرش نباشد که از شما خرید می کند. چطوری؟ بجز کیفیت کار نوع بسته بندی آن بسیار مهم است. موضوع دیگری که اهمیت بسکمک دارد خدمات پس از فروشی است که شما ارائه می دهید. ضمناً تاثیر انتقادپذیری و مشتری مداری را نادیده نگیرید.

سخن آخر

کسب و کار اینترنتی خانگی را نباید سرسری و ساده گرفت. می توان ابتدا تحت عنوان یک کار سطحی کمی تجربه کسب کرد و سپس پس از مدتی در قالب یک کار جدی و سیستماتیک دل به کار داد. بهرحال افراد زیادی هستند که از این طریق سود بسکمک کسب کرده اند و همزمان کارشان در جهانی واقعی را هم انجام داده اند. از تربیت فرزند گرفته تا تحصیل، نگهداری از مادر سالمند یا شغل دیگری در جهانی واقعی. از قلم نیاندازید کسب و کار های اینترنتی آمده اند تا با استفاده از پتانسیل های شما، برایتان سودآوری کنند. پس اول باید پتانسیلی در کار باشد.

بهرحال از تجربه کردن نترسید. این کار با توجه به اینکه نسبت به کار های دیگر سرمایه گذاری کمتری می طلبد باعث می شود شما ریسک کمتری را تجربه کنید.

منبع: setare.com
انتشار: 9 اسفند 1399 بروزرسانی: 9 اسفند 1399 گردآورنده: javedandld.ir شناسه مطلب: 1485

به "چگونه یک کسب و کار اینترنتی خانگی داشته باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه یک کسب و کار اینترنتی خانگی داشته باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید