آیا پیاز خام برش خورده، آلوده است؟
به گزارش مجله جاودان، آیا تا به حال شنیده اید که پیاز خام برش خورده مانند آهن ربایی برای باکتری ها عمل می نماید؟ بسیاری از افراد بر این باورند که پیاز خام بعد از برش خوردن می تواند منبع آلودگی های زیادی باشد و مصرف آن هم باعث ایجاد مسمومیت غذایی گردد. حالا شاید این سوال برایتان مطرح گردد که آیا واقعا مصرف پیاز خام برش خورده که برای مدتی در فضای محیط به جای مانده، خطرناک است؟ آیا پیاز خام برش خورده می تواند باکتری ها و ویروس ها را به خود جذب کند و باعث ابتلای ما به بیماری گردد؟! برای رسیدن به پاسخ این پرسش ها، خواندن ادامه این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم.
دکتر الن اشتاینبرگ (متخصص ایمنی مواد غذایی) می گوید که این تصور قدیمی از نظر علمی دارای اعتبار چندانی نیست. به گفته دکتر اشتاینبرگ، ترکیبات شیمیایی موجود در تک تک سلول های پیاز از رشد باکتری های مختلف پشتیبانی نمی نمایند. از طرف دیگر، pH پایین، محتوای اسیدی پیاز و پروتئین بسیار کم آن باعث می گردد که این گیاه، بستر مناسبی برای رشد میکروب ها، ویروس ها یا سایر عوامل بیماری زا نباشد.
از نظر علمی، پیاز حاوی ترکیباتی با خواص ضدباکتریایی است. بنابراین، هنگامی که پیاز خام تکه تکه یا خرد می گردد، ترکیباتی آزاد می نماید که مانع از رشد عوامل بیماری زا می شوند. از طرف دیگر، مرکز ایمنی مواد غذایی در دانشگاه جورجیا، براساس مطالعاتی که درباره پیاز خام انجام داده، اعلام نموده است که آب آزاد شده از پیاز برش خورده برای ازبین بردن یا مهار رشد چندین نوع از میکروارگانیسم ها بسیار مفید است (ازجمله میکروارگانیسم هایی که می توانند باعث شکل گیری مسمومیت غذایی در انسان ها شوند).
آیا نکته نگران نماینده ای درباره پیاز خام وجود دارد؟
دکتر جف نلکین (متخصص ایمنی غذایی از دانشگاه جورجیا) صراحتا اعلام نموده است که هیچ نکته خاص و نگران نماینده ای درباره پیاز خام برش خورده وجود ندارد. تنها نکته این است که پیاز قبل از برش خوردن می تواند حاوی آلودگی های محیطی مانند آلودگی های خاک یا هوای محیط باشد. بنابراین، به همه افراد توصیه می گردد که قبل از برش زدن پیاز، حتما آن را به خوبی بشویند و لایه رویی پیاز را کاملا جدا نمایند و دور بریزند. غیر از این مورد، دیگر توصیه خاصی درباره استفاده از پیاز خام مطرح نمی گردد.
پیاز خام برش خورده تا چه مدت زمانی ماندگاری دارد؟
به گفته دکتر اشتاینبرگ، نحوه برخورد با پیاز خام مانند سایر میوه ها و سبزی ها (مثل سیب یا هویج) است. به عنوان مثال، شما باید بعد از تماس دست ها با پیاز خام و شسته نشده، دست هایتان را با آب و مایع پاک نماینده به خوبی بشویید. پیاز هم باید مانند سایر سبزیجات قبل از استفاده به خوبی شسته و تمیز گردد. بعد از شستن کامل پیاز و دور انداختن لایه رویی آن می توانید آن را خرد کنید و تا 7 روز داخل ظرف دربسته درون یخچال نگهداری کنید. این مساله درباره سالادها بسیار مهم است زیرا برخی افراد گمان می نمایند که افزودن پیاز به سالاد و نگهداری سالاد در یخچال مساوی با آلوده شدن سالاد است، درحالی که این موضوع از نظر علمی تایید نمی گردد. تنها نکته درباره پیاز خام برش خورده، این است که اگر کوچک ترین کپکی در هر قسمتی از پیاز مشاهده کردید، باید تمام پیاز را کاملا دور بریزید.
منبع: گردشبان