طرز تهیه شیرینی ساق عروس با طعم و عطر مجذوب کننده

به گزارش مجله جاودان، شیرینی ساق عروس علاوه بر داشتن طعم و عطر خوشمزه، مقوی است؛ چون در ترکیبات این شیرینی از گردو استفاده می گردد. در طرز تهیه شیرینی ساق عروس ابتدا پودر قند، پودر هل و روغن را با همزن برقی هم بزنید. گلاب و پس از آن آرد را کم کم اضافه کنید و مجددا هم بزنید. خمیر را داخل در کیسه فریزر قرار داده و در یخچال استراحت دهید. مقداری از خمیر را برداشته و بین آن گردو بگذارید و لبه ها را جمع کنید. سپس شیرینی را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد. البته این شیرینی را می توان به صورت کرم دار هم تهیه کرد.

طرز تهیه شیرینی ساق عروس با طعم و عطر مجذوب کننده

شیرینی ساق عروس آملی روش تهیه ساده و راحتی دارد و به آسانی می توانید آن را داخل منزل بپزید. حالا خبرنگاران در خدمت شماست تا طرز تهیه شیرینی ساق عروس و تمام نکات مربوط به آن را آموزش دهد.

شیرینی ساق عروس
تعداد نفرات3 یا 4 نفر
زمان آماده سازی50 دقیقه
زمان پخت20 دقیقه
مقدار سختیمیانه
کالری شیرینی ساق عروس در هر 100 گرمبا توجه به مواد اولیه بین 250 تا 350 کیلوکالری

طرز تهیه شیرینی ساق عروس

ساق عروس شیرینی خوشمزه و مجذوب کنندهی است که به علت استفاده از گردو ارزش غذایی بالایی دارد. این شیرینی برترین گزینه برای پذیرایی از مهمانان در مراسم های عروسی یا دورهمی های محبت آمیز و رسمی است و می توانید آن را در کنار یک نوشیدنی گرم و خوشمزه برای مهمانان سرو کنید.

مواد اولیه شیرینی ساق عروس

مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس قنادی به ترتیب زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
روغن جامد یا کرهنصف پیمانه
گردوبه مقدار لازم
پودر قند3 قاشق غذاخوری
آرد2 پیمانه
پودر هل1 قاشق غذاخوری
گلاب1 قاشق غذاخوری

دستور پخت شیرینی ساق عروس ساده

طرز تهیه ساق عروس آملی مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: برای طرز تهیه شیرینی ساق عروس ، ابتدا یک کاسه آماده نموده و پودر قند و پودر هل را به همراه روغن داخل کاسه بریزید. با استفاده از همزن برقی، مواد را به خوبی هم بزنید تا سبک شده و رنگ آن روشن گردد. در این مرحله اگر همزن برقی ندارید، با یاری همزن دستی و با سرعت بالا، مواد را هم بزنید.
  • مرحله دوم: گلاب را اضافه نموده و مواد را مجددا هم بزنید تا مخلوط شوند. آرد را الک کنید و سپس آرام آرام به مواد بیفزایید. در این حین مواد را هم بزنید تا خمیری یک دست و مناسبی ایجاد گردد.
  • مرحله سوم: خمیری که تهیه کردید را داخل یک کیسه فریزر ریخته و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله چهارم: کمی از خمیرها را برداشته و کف دست بگذارید. میزانی گردو داخل آن ریخته و سپس لبه های خمیر را جمع کنید تا کاملا گردو را بپوشاند. تمام خمیر را به همین صورت گردو گذاشته و شکل دهید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی ساق عروس بازاری، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. حالا شیرینی ها را روی سینی گذاشته و به ترتیب بچینید.
  • مرحله ششم: سینی را داخل فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید تا مواد حدودا 20 دقیقه پخته شوند. بعد از گذشت این مدت به شیرینی ها سر بزند. اگر دور آن ها طلایی شده بود، یعنی کاملا پخته شده و آماده سرو است.
  • مرحله هفتم: بعد از اینکه شیرینی ها را از فر خارج کردید، آن ها را در دمای محیط قرار دهید تا خنک شوند. حالا شیرینی های ساق عروس آماده است و می توانید آن ها را نوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی ساق عروس بدون فر

مشابه طرز تهیه شیرینی بهشتی شیرینی عروس را نیز می توان بدون فر تهیه کنید که مراحل آن به توضیح زیر است:

  • مرحله اول: در تهیه شیرینی ساق عروس بدون فر، باید مواد خمیری را که طبق مراحل قبل تهیه کردید و داخل کیسه فریزر گذاشتید، 6 ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله دوم: سپس مواد را از یخچال خارج نموده و 10 دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا کاملا آماده پخت شوند. درست مثل قبل، خمیرها را به مقدار کف دست تقسیم نموده و داخل آن ها را با گردو پر کنید.
  • مرحله سوم: شعله گاز را روشن نموده و روی آن شعله پخش کن بگذارید. سپس یک قابلمه روی شعله پخش کن قرار دهید و حدودا 10 دقیقه صبر کنید تا قابلمه داغ گردد.
  • مرحله چهارم: با کاغذ روغنی سطح قابلمه را بپوشانید و بعد شیرینی ها را به ترتیب داخل قابلمه بچینید.
  • مرحله پنجم: یک دم کنی آماده نموده و روی درب قابلمه بکشید. سپس درب را روی قابلمه بگذارید تا مواد پخته شوند.
  • مرحله ششم: اینکه چقدر باید منتظر بمانید تا شیرینی ها داخل قابلمه به طور کامل پخته شوند، کاملا به جنس آن ها و حرارت شعله گاز بستگی دارد. با این وجود باید حدودا 25 دقیقه صبر نموده و بعد به طور مداوم شیرینی ها را آنالیز کنید تا زمانی که مطمئن شوید پخته شده اند.
  • مرحله هفتم: زمانی که شیرینی ها طلایی رنگ شدند، یعنی پخته شده و آماده سرو هستند. شیرینی ها را از قابلمه به داخل ظرف سرو انتقال دهید و بگذارید تا در دمای محیط خنک شوند. حالا شیرینی ساق عروس شما آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار

طرز تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار هم ساده است و طی چند مرحله به راحتی می توانید این نوع شیرینی را تهیه کنید. البته دقت داشته باشید که کالری شیرینی ساق عروس کرم دار بیشتر از حالت ساده این شیرینی است، پس اگر رژیم لاغری دارید، در خوردن آن دقت بیشتری به خرج دهید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس کرم دار

در اولین گام از تهیه شیرینی ساقه عروس کرم دار، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
خامه صبحانه200 گرم
آرد350 گرم
زرده تخم مرغ2 عدد
سفیده تخم مرغ1 عدد
وانیلنصف قاشق چایخوری
پودر قند4 قاشق غذاخوری
روغن جامد یا کره150 گرم
زرده تخم مرغ و زعفران دم نموده برای رومالبه میزان لازم

مواد لازم برای تهیه کرم داخل شیرینی ساق عروس کره ای نیز شامل موارد زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
شکرنصف پیمانه
وانیلنصف قاشق چایخوری
کره1 قاشق سوپخوری
آرد3 قاشق سوپخوری
شیر2 پیمانه

دستور پخت کرم داخل شیرینی ساق عروس

در مرحله اول از طرز تهیه شیرینی لوله ای کرمدار باید کرم داخل شیرینی ها را تهیه کنید. برای این کار مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید. 2 پیمانه شیر را به همراه نصف قاشق شکر و 3 قاشق آرد داخل قابلمه اضافه نموده و خوب هم بزنید. سپس قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و در حین حرارت تماشا مواد، آن را مدام هم بزنید تا غلیظ شوند.
  • مرحله دوم: بعد از اینکه مواد به بافت مناسبی رسیدند، کره و وانیل را به آن اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید.
  • مرحله سوم: حالا روی قابلمه را یک نایلون بکشید و سپس آن را داخل یخچال بگذارید تا مواد خنک شوند. در این مرحله کرم شما آماده است!

دستور پخت شیرینی ساق عروس کرم دار

طرز تهیه شیرینی ساق عروس قنادی را در مراحل زیر دنبال کنید تا شیرینی پای عروس کرم دار آماده گردد:

  • مرحله اول: 3 قاشق پودر قند را با روغن جامد ترکیب کنید. در این مرحله باید مواد را خوب و سریع هم بزنید، در نتیجه از همزن برقی بهره ببرید یا مواد را خیلی سریع هم بزنید تا به بافت مناسبی برسد.
  • مرحله دوم: زرده های تخم مرغ را به همراه وانیل اضافه نموده و سپس مواد را هم بزنید. خامه صبحانه را نیز به این ترکیب بیفزایید و به مخلوط کردن مواد ادامه دهید تا یک دست گردد.

مرحله سوم: ظرف دیگری تهیه کنید و داخل آن 1 قاشق پودر قند به جای مانده را به همراه سفید تخم مرغ بریزید و مواد را هم بزنید.

  • مرحله چهارم: ترکیب سفید تخم مرغ و شکر را به مواد قبلی اضافه کنید و به هم زدن آن ها ادامه دهید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا مواد به بافتی یک دست برسند.
  • مرحله پنجم: آرد را الک نموده و کم کم داخل مواد بریزید؛ سپس تا جمع شدن خمیر به هم زدن مواد ادامه دهید. خمیر به دست آمده را تا 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا سرد گردد.
  • مرحله ششم: روی یک سینی یا سطح کار میزانی آرد بپاشید و خمیر را روی آن به شکل مستطیلی پهن کنید. با برش اطراف خمیر، شیرینی ها شکل و ظاهری منظم تر و بهتر خواهند داشت.
  • مرحله هفتم: خمیر را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. کرمی را که از قبل تهیه کردید، داخل قیف ریخته و سپس از طریق قیف، کرم ها را وسط خمیرها بریزید. حالا خمیرها را آرام آرام رول کنید تا شیرینی شکل بگیرد.
  • مرحله هشتم: سینی فر را آماده نموده و روی آن را با کاغذ روغنی بپوشاند. سپس رول ها را روی کاغذ بچینید.
  • مرحله نهم: با استفاده از زرده تخم مرغ و زعفران دم نموده، شیرینی ها را رومال کنید. بعد از این کار می توانید مغزهای دلخواه خود را هم روی شیرینی بریزید.
  • مرحله دهم: فر را با 180 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و اجازه دهید مواد به مدت 20 دقیقه داخل فر پخته شوند. تا زمان طلایی شدن مواد اجازه دهید خمیر داخل فر بماند.

نکات مهم در تهیه شیرینی ساق عروس

به چند نکته مهم در تهیه شیرینی ساق عروس توجه داشته باشید تا یک شیرینی خوشمزه و بی نقص بپزید:

  • اگر قصد دنبال کردن طرز تهیه شیرینی ساق عروس نارگیلی را دارید، باید یک ترکیب از پودر قند و پودر نارگیل تهیه کنید. برای این کار امکان استفاده از پودر هل در کنار دیگر مواد هم وجود است. حالا می توانید شیرینی ها را داخل این مواد بغلتانید تا طعم و ظاهر بهتری پیدا نمایند.
  • شما می توانید به جای گردو از هر نوع مغزیجات دیگری که دوست دارید، بهره ببرید.
  • برای زیباتر شدن شیرینی ها، آن ها را داخل پودر قند و هل بغلتانید.

روش نگهداری شیرینی ساق عروس

طول عمر شیرینی ساق عروس کم است و به یک هفته می رسد؛ پس این شیرینی را فقط به مقدار احتیاج خود تهیه کنید. برای نگهداری شیرینی ساق عروس، حتما آن را در یخچال قرار دهید. اگر شیرینی بیرون از یخچال باقی بماند، سریع تر خراب شده و ماندگاری آن کاهش می یابد.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی ساق عروس

شیرینی ساق عروس را داخل ظروف درب بسته نگه دارید تا طول عمر آن ها بیشتر شده و از خراب شدن شیرینی ها جلوگیری گردد. شیرینی ساق عروس همانند دیگر شیرینی ها، شهد و شیرینی زیادی داشته و اگر در معرض هوای محیط قرار بگیرد، بافت آن خشک شده و شیرینی زودتر خراب می گردد.

نحوه مصرف شیرینی ساق عروس

شیرینی ساق عروس معمولا برای عید نوروز، مراسم ها یا مناسبت های خاص استفاده می گردد؛ اما شما می توانید این شیرینی را برای میان وعده هم تهیه نموده و در وعده های عصرانه نوش جان کنید.

شیرینی ساق عروس یک شیرینی مقوی است، پس برای تغذیه مدرسه بچه ها نیز انتخاب مناسبی است. برای افزایش انرژی خود در محیط کار نیز خوردن این شیرینی را از دست ندهید.

شیرینی ساق عروس را با چه سرو کنیم؟

این شیرینی در کنار چای یا یک نوشیدنی گرم طعمی فوق العاده دارد، پس سرو آن در کنار انواع نوشیدنی های داغ را از قلم نیاندازید. انواع نوشیدنی های سرد مثل آب میوه های طبیعی هم طعمی لذیذ و لذت بخش در کنار این شیرینی به کام تان هدیه می دهند.

شما می توانید انواع بستنی های شکلاتی، وانیلی، زعفرانی و… را هم در کنار شیرینی ساق عروس برای مهمانان خود سرو کنید. البته در این صورت پیشنهاد می کنیم چای یا نوشیدنی داغ را کنار بگذارید.

شیرینی ساق عروس در کنار انواع شیرینی های محلی دیگر، باعث زیباتر شدن ظرف پذیرایی شده و خاطره ای لذت بخش تر برای مهمانان شما به ارمغان می آورد. شما در بخش طرز تهیه انواع شیرینی محلی خبرنگاران می توانید آموزش پخت انواع شیرینی های ساده و خوشمزه را یاد بگیرید و این شیرینی ها را در کنار ساق عروس برای مهمانان خود بپزید.

شیرینی ساق عروس، میزبان کام شما با طعمی لذیذ

ما در این مطلب به طور کامل طرز تهیه شیرینی ساق عروس بازاری را آموزش دادیم. حالا شما می توانید در منزل هر کدام از انواع شیرینی ساق عروس را تهیه نموده و نوش جان کنید.

البته، اگر حوصله شیرینی پزی ندارید یا وقت کافی برای این کار را پیدا نمی کنید، به قنادی آنلاین خبرنگاران سری بزنید. ما در این قنادی امکان سفارش آنلاین شیرینی را برای شما فراهم نموده ایم. در قنادی خبرنگاران شما می توانید از نزدیک ترین قنادی های محله، شیرینی های مورد علاقه خود را سفارش دهید و در سریع ترین زمان درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

انواع شیرینی ساق عروس چیست؟

شیرینی ساق عروس را می توان به صورت ساده تهیه کرد و نوع دیگر آن درست کردن شیرینی ساق عروس کرم دار است که مغزی کرم مانند دارد.

شیرینی ساق عروس را چگونه رومال و تزیین کنیم؟

برای رومال این شیرینی از زرده تخم مرغ و زعفران دم نموده بهره ببرید. بعلاوه می توانید شیرینی ها را در پودر نارگیل، پودر قند و پودر هل بغلتانید تا ظاهر و طعم مجذوب کننده تری ایجاد گردد.

شیرینی ساق عروس را چگونه نگهداری کنیم؟

شیرینی ساق عروس را داخل ظرفی درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید تا سالم و تازه باقی بماند.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: javedandld.ir شناسه مطلب: 2424

به "طرز تهیه شیرینی ساق عروس با طعم و عطر مجذوب کننده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی ساق عروس با طعم و عطر مجذوب کننده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید