طرز تهیه شیرینی کره ای با روش های خانگی، سوئدی، مخصوص و سبزواری
به گزارش مجله جاودان، شیرینی کره ای یکی از شیرینی های منحصربه فردی است که درست کردن آن در خانه لطف دیگری دارد. همان طور که از نام آن پیداست، این شیرینی بر پایه کره طبخ می گردد. در طرز تهیه شیرینی کره ای خانگی ابتدا کره نرم شده و پودر قند را مخلوط نموده و سپس زرده تخم مرغ را اضافه کنید. آرد را داخل مواد بریزید و هم بزنید تا خمیر آماده گردد. خمیر را در یخچال استراحت دهید و سپس با وردنه به شکل نازک پهن کنید. شیرینی ها را قالب بزنید و سپس با مخلوط شیر، قند و تخم مرغ رومال کنید. سپس شیرینی را در فر بگذارید تا آماده گردد.

در این مطلب از مجله خبرنگاران همراه ما باشید، زیرا قصد داریم تا طرز تهیه شیرینی خشک کره ای را با چند مدل مختلف آموزش دهیم. البته علاوه بر شیرینی کره ای، طرز تهیه شیرینی زبان خانگی نیز انتخاب جذابی است تا کام خود را شیرین کنید.
شیرینی کره ای | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 60 دقیقه |
مقدار سختی | میانه |
طرز تهیه شیرینی کره ای خانگی
انواع شیرینی کرهای را می توان به چندین و چند روش مختلف تهیه کرد؛ اما چیزی که در تمامی این شیرینی ها مشترک است، طعم بسیار لذیذ و بافت دوست داشتنی آن ها بوده که باعث می گردد تا شیرینی کره ای به یکی از خوراکی های پرطرفدار عید تبدیل گردد. درست کردن شیرینی ساده کره ای آسان است و می توان این شیرینی خوشمزه را در منزل آماده کرد. از آنجایی که مواد اولیه این شیرینی ساده هستند و در هر خانه ای پیدا می شوند، طبخ آن کاری راحت و کم هزینه است.
مواد اولیه شیرینی ساده کره ای
در طرز تهیه شیرینی کره ای ساده ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
کره | 150 گرم |
زرده تخم مرغ | 4 عدد |
پودر قند (برای پخت شیرینی) | 1 لیوان |
شیر | 1 قاشق چایخوری |
آرد | به مقدار لازم |
پودر قند (برای تزیین) | 1 قاشق غذاخوری |
دستور پخت شیرینی کره ای ساده
برای پخت این شیرینی ساده با ارد و شکر مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: برای تهیه شیرینی کره ای نرم ابتدا اجازه دهید تا کره در دمای آشپزخانه نرم گردد. برای این کار حدود 15 دقیقه قبل از آغاز پخت شیرینی، کره را از یخچال بیرون بیاورید.
- مرحله دوم: کره نرم شده را هم بزنید و هم زمان پودر قند را آهسته آهسته به آن اضافه کنید. البته حدود یک قاشق از پودر قند را برای تزیین روی شیرینی کنار بگذارید.
- مرحله سوم: در این مرحله 3 عدد زرده تخم مرغ را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید. توجه داشته باشید که زرده ها را باید یکی یکی اضافه نموده و پس از افزودن هر یک، مخلوط را به خوبی هم بزنید.
- مرحله چهارم: در این بخش از کار باید آرد را اضافه کنید و همان طور که گفتیم مقدار آرد کاملا تعیین نیست و به مقدار مواد شما بستگی دارد. اضافه کردن آرد را هم به صورت کم کم و تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست آمده، چسبندگی زیادی نداشته باشد.
- مرحله پنجم: خمیر کره ای شیرینی را حدود 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. البته برای این کار، خمیر را درون یک کیسه فریزری بگذارید.
- مرحله ششم: پس از سپری شدن این مدت زمان، خمیر را از یخچال خارج کنید، با وردنه به شکل بسیار نازک پهن نموده و سپس قالب بزنید.
- مرحله هفتم: روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید یا آن را چرب کنید و سپس شیرینی ها را درون سینی بچینید.
- مرحله هشتم: در این مرحله باید مواد رومال را آماده نموده و با برس روی شیرینی بکشید. برای این کار شیر، یک قاشق پودر قند به جای مانده و یک عدد زرده تخم مرغ را با هم ترکیب کنید و روی خمیر بمالید.
- مرحله نهم: سینی را درون فر قرار دهید و شیرینی کره ای را در دمای 150 درجه سانتی گراد و به مدت 10 دقیقه بپزید. البته در طرز تهیه شیرینی کره ای بدون فر، می توانید در این مرحله از حرارت غیرمستقیم گاز بهره ببرید.
نکات مهم هنگام پخت شیرینی ساده کره ای
برای پخت این شیرینی با کره نکات زیر را در نظر داشته باشید تا نتیجه کار کاملا ایده آل گردد:
- از پودر پسته هم می توانید برای تزیین شیرینی کره ای بهره ببرید.
- این نکته را به یاد داشته باشید که اضافه کردن بیش از مقدار آرد، باعث خشک شدن خمیر و شکستن شیرینی ها هنگام پخت می گردد.
- از حدود 15 دقیقه قبل از قرار دادن شیرینی ها درون فر، آن را روشن کنید تا کاملا گرم گردد.
- نشانه پخت شیرینی ها طلایی شدن رنگ آن ها است.
- برای تهیه این نوع شیرینی بهتر است از قالبی بهره ببرید که مرکز آن سوراخ باشد.
- قطر خمیر، هنگام قالب زدن باید حدود 3 میلی متر باشد.
طرز تهیه شیرینی کره ای سوئدی
برای خوردن شیرینی سوئدی کره ای احتیاج نیست تا به این کشور سفر کنید. اگر اهل شیرینی پختن باشید و مواد اولیه این مدل شیرینی کره ای تازه را هم تهیه کنید، بدون دردسر می توانید شیرینی های خوشمزه سوئدی را در خانه بپزید و هنر خود را به نمایش بگذارید.
مواد اولیه شیرینی سوئدی کره ای
برای دنبال کردن طرز تهیه شیرینی کره ای سوئدی ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
کره نرم شده | 1 پیمانه |
آرد سفید | 2 پیمانه |
پودر قند | نصف پیمانه |
هل | یک چهارم قاشق چایخوری |
مغز گردو | به مقدار کافی |
خلال پسته و پودر قند (برای تزیین) | به مقدار کافی |
دستور پخت شیرینی کره ای سوئدی
برای طرز تهیه شیرینی کره ای گردویی، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: کره نرم شده را با پودر قند ترکیب کنید و هم زدن مواد را تا جایی ادامه دهید که مخلوط مورد نظر تغییر رنگ دهد.
- مرحله دوم: آرد را دو بار الک نموده و سپس پودر هل را به خوبی با آرد مخلوط کنید. ترکیب به دست آمده را آرام آرام با مخلوط کره و پودر قند ترکیب نموده و هم بزنید.
- مرحله سوم: اضافه کردن آرد را تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد و البته از طرف دیگر نباید خشک باشد.
- مرحله چهارم: از حدود 15 دقیقه قبل، فر را با دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
- مرحله پنجم: کف سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینی پزی قرار دهید و از مایه به مقدار یک فندق بردارید.
- مرحله ششم: وسط خمیر یک تکه گردو قرار دهید، سپس خمیر را گلوله نموده و روی سینی فر بچینید. برای تزیین شیرینی سوئدی کره ای هم می توانید از خلال پسته بهره ببرید.
- مرحله هفتم: در سرانجام سینی را حدود 20 دقیقه یا کمتر در فر قرار دهید تا شیرینی ها پخته و تغییر رنگ دهند.
- مرحله هشتم: پس از درآوردن سینی از فر، شیرینی کره ای سوئدی را با پودر قند تزیین کنید.
نکات مهم هنگام پخت شیرینی سوئدی کره ای
در دستور شیرینی کره ای سوئدی نکات زیر را حتما رعایت کنید:
- خمیر شیرینی سوئدی باید لطیف باشد، از اضافه یا کم ریختن آرد در ترکیب آن خودداری کنید. برای این کار می توانید به مقدار یک شیرینی از مواد بردارید و در دمای سرد فریزر قرار دهید. در صورتی که خمیر پخش نشد، تعیین است که مقدار آرد شیرینی، کاملا کافی بوده است.
- برای اینکه از مقدار کره هنگام پیمانه کردن آن مطمئن باشید، باید کره را به قطعات کوچک تر خرد کنید.
طرز تهیه شیرینی کره ای سبزواری
نوع دیگری از شیرینی های کره ای، نمونه ای است که دستور پخت آن مختص سبزوار است. اگر دوست دارید تا این نوع شیرینی خوشمزه را هم بخورید، می توانید آن را در منزل و با ساده ترین مواد اولیه تهیه کنید.
مواد اولیه شیرینی سبزواری کره ای
در اولین گام برای تهیه شیرینی سبزواری کره ای، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
کره | 200 گرم |
آرد سفید | 250 گرم |
پودر قند | 70 گرم |
نشاسته ذرت | نصف پیمانه |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
میوه خشک و گردو (برای تزیین) | به مقدار دلخواه |
دستور تهیه شیرینی کره ای سبزواری
در این اموزش شیرینی کره ای مراحل زیر را با دقت انجام دهید:
- مرحله اول: در اولین گام، فر را با دمای 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا فضای داخلی آن گرم گردد.
- مرحله دوم: کره را از چندین دقیقه قبل بیرون از یخچال و در دمای محیط بگذارید تا نرم گردد.
- مرحله سوم: کره را درون یک ظرف ریخته و با وانیل و پودر قند ترکیب کنید.
- مرحله چهارم: سپس نوبت به اضافه کردن آرد و نشاسته ذرت می رسد. این کار را کم کم انجام دهید و آن قدر مخلوط را هم بزنید تا مایع شبیه به خامه هم زده گردد.
- مرحله پنجم: در این مرحله یک کاغذ روغنی پوستی کف سینی فر پهن کنید و از مواد به مقدار یک قاشق بردارید. توجه داشته باشید که بین هر شیرینی فاصله مناسبی ایجاد گردد.
- مرحله ششم: در صورت تمایل می توانید از میوه های خشک متنوع و حتی گردو برای تزیین وسط شیرینی بهره ببرید.
- مرحله هفتم: در سرانجام نوبت به طبخ شیرینی های کره ای می رسد. در این مرحله سینی را حدود 15 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا رنگ شیرینی ها متمایل به کرم گردد.
نکات مهم هنگام پخت شیرینی سبزواری کره ای
برای طرز تهیه شیرینی کره ای سبزواری، نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- برای مخلوط کردن مواد می توانید از دستگاه غذاساز بهره ببرید.
- از هم زدن بیش از حد مواد خودداری کنید.
- در صورت سفت بودن مواد می توانید مقدار کره بیشتری اضافه کنید؛ البته کرد باید به دمای محیط رسیده باشد. ضمناً با کم کم اضافه کردن آرد دچار این مشکل نخواهید شد.
- به جای استفاده از کاغذ روغنی می توانید کف سینی را چرب کنید؛ البته در این صورت احتمالا کف شیرینی ها برشته تر گردد.
طرز تهیه شیرینی کره ای مخصوص
شیرینی های کره ای را می توانید به شکل مخصوص تهیه کنید و نه تنها در اعیاد، بلکه برای مصرف روزمره و حتی سرو در مجالس و مهمانی ها نیز مورد استفاده قرار دهید. برای پخت این شیرینی دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مواد اولیه شیرینی مخصوص کره ای
مواد اولیه برای طبخ این شیرینی مخصوص، به توضیح زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
آرد سفید | 2 فنجان |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره خرد شده | 1 فنجان |
شکر | سه چهارم فنجان |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
پوست لیمو رنده شده | 1 قاشق چایخوری |
پوست پرتقال رنده شده | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | 2 قاشق چایخوری |
شکر (برای تزیین) | به مقدار کافی |
دستور پخت شیرینی کره ای مخصوص
برای طرز تهیه شیرینی کره ای مخصوص، مراحل زیر را به دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا کاملا گرم گردد.
- مرحله دوم: تمامی مواد شیرینی شامل آرد، تخم مرغ، کره، شکر، نمک، پوست لیمو، پوست پرتقال و وانیل را درون غذاساز بریزید و اجازه دهید تا با دور کند، با یکدیگر مخلوط شوند.
- مرحله سوم: در این مرحله برای استراحت دادن به خمیر شیرینی، آن را درون یک پوشش پلاستیکی بگذارید و به مدت 20 دقیقه در دمای یخچال استراحت دهید.
- مرحله چهارم: خمیر را از یخچال در آورید، روی تخته یا سطح کار آردپاشی شده پهن کنید و سپس آن را قالب بزنید.
- مرحله پنجم: روی سینی فر یک کاغذ پوستی پهن نموده و شیرینی ها را روی آن بچینید.
- مرحله ششم: برای تزیین شیرینی ها روی آن ها شکر بپاشید و سپس شیرینی ها را به مدت 10 دقیقه داخل فر بپزید. پخت شیرینی را تا جایی ادامه دهید که رنگ آن کرم متمایل به قهوه ای گردد؛ بنابراین ممکن است این زمانی مدتی کمتر یا بیشتر باشد.
- مرحله هفتم: شیرینی های پخته شده را روی یک توری مخصوص قرار دهید تا خنک شوند، سپس درون یک ظرف درب بسته نگهداری کنید.
نکات مهم هنگام پخت شیرینی مخصوص کره ای
نکات مهم طبخ این شیرینی را مطابق موارد زیر در نظر داشته باشید:
- مخلوط کردن مواد اولیه شیرینی کره ای را تا جایی ادامه دهید که فرم پوره سیب زمینی به خود بگیرد.
- قطر خمیر برای قالب زدن باید حدود 1 سانتی متر باشد.
- اگر تمایل دارید که شیرینی های کره ای به شکل دکمه ای درآیند، باید از یک قالب گرد بهره ببرید.
- هنگام پهن کردن خمیر باید مطمئن شوید که ضخامت تمامی قسمت های خمیر به یک مقدار باشد.
- به جای استفاده از قالب می توانید از لیوان برای فرم دادن به شیرینی بهره ببرید. در این صورت باید با استفاده از یک سیخ چوبی، در مرکز شیرینی حدود 4 سوراخ ایجاد کنید.
- اگر مقدار خمیر زیاد بود می توانید آن را به دو نیمه مساوی تقسیم نموده و پس از قالب زدن و پخت قسمت اول، سراغ مابقی خمیر بروید.
ترفندهایی برای پخت بهتر شیرینی کره ای
برای طرز تهیه شیرینی کره ای به شیوه ای بهتر و ایده آل، ترفندهای زیر را مورد توجه قرار دهید:
- در طرز تهیه شیرینی هایی که از کره به عنوان پایه کار استفاده می گردد، باید حتما مطابق دستورالعمل پیش بروید. برای مثال در بعضی دستورها کره نرم شده و در بعضی دیگر کره سرد را پیشنهاد می نمایند که در نتیجه نهایی تفاوت زیادی خواهد داشت. در این مقاله منظور از کره نرم شده، کره ای است که با فشار انگشت، کمی حالت فرو رفته پیدا کند نه اینکه به طور کامل ذوب گردد.
- از دیگر ترفندهای شیرینی و کیک پزی این است که تمامی مواد را به دمای محیط برسانید و این نکته در خصوص آرد و تخم مرغ نیز صادق است. این ترفند در مقاله طرز تهیه شیرینی بهشتی نیز رعایت شده بود و به طور کلی در پخت بیشتر شیرینی های مختلف، حائز اهمیت است.
- در هر دستورالعمل دمای فر را مورد توجه قرار دهید و حین پخت به هر دلیلی از باز کردن فر خودداری کنید.
- از مواد اولیه تازه و باکیفیت بهره ببرید.
- مواد لازم را به مقدار و مطابق دستورالعمل به کار ببرید. برای مقدارهای دقیق و محاسبه شده به گرم، حتما از ترازوی آشپزخانه یاری بگیرید.
- یاد بگیرید که چگونه دمای فر خود را تنظیم نموده و با آن کار کنید، زیرا ممکن است نقطه داغ شدن یک فر با دیگری متفاوت باشد؛ بنابراین نمی توان یک نسخه دمایی برای تمامی فرها پیشنهاد کرد.
روش نگهداری شیرینی کره ای
شیرینی کره ای از جمله شیرینی هایی است که مدت زمان زیادی قابلیت نگهداری ندارد. پس از پخت شیرینی ها، اجازه دهید تا خنک شوند و سپس آن ها را داخل ظرفی درب دار بچینید. این شیرینی را داخل یخچال بگذارید که تا 6 روز سالم می ماند. برای افزایش ماندگاری شیرینی کره ای نیز می توانید، آن را به مدت 2 هفته فریز کنید.
جلوگیری از خراب شدن شیرینی کره ای
برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی کره ای، دقت داشته باشید که شیرینی ها بیرون از یخچال نمانند. بعلاوه ظرف نگهداری شیرینی باید درب دار باشد تا بافت شیرینی تغییر ننموده و خشک نگردد.
سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران
در این مطلب، به معرفی 4 دستورالعمل مختلف پخت شیرینی کره ای به عنوان یک نمونه از طرز تهیه شیرینی خانگی ساده پرداختیم. طرز تهیه شیرینی های کره ای نه تنها به مواد اولیه ای ساده و دم دستی احتیاج دارند، بلکه نحوه پخت آن ها نیز آسان است. بعلاوه تمامی نکاتی که برای طبخ یک شیرینی خوشمزه لازم دارید را در اختیار شما قرار دادیم.
با این وجود، به نظر می رسد که همچنان سفارش آنلاین شیرینی به عنوان برترین و سریع ترین راه چاره مطرح بوده تا شیرینی مورد نظر خود را به وسیله خبرنگاران ، به صورت اینترنتی خریداری نموده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.
سوالات متداول
پس از چه مدت زمانی شیرینی کره ای داخل فر آماده می گردد؟
انواع مختلف شیرینی کره ای پس از 10 تا 20 دقیقه در فر پخته می شوند. نشانه پخت و آماده شدن شیرینی های کره ای نیز تغییر رنگ خمیر شیرینی است.
آیا می توان شیرینی کره ای بدون فر درست کرد؟
بله، برای درست کردن شیرینی کره ای بدون فر، شیرینی ها را داخل یک سینی فلزی با کاغذ روغنی کوچک بچینید. روی گاز شعله پخش کن قرار دهید و قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید. کف قابلمه یک کاسه قرار دهید و سپس سینی را روی کاسه بگذارید. درب قابلمه را دم کنی بکشید و منتظر بمانید تا شیرینی با حرارت ملایم آماده گردد.
شیرینی کره ای را چگونه نگهداری کنیم؟
برای نگهداری از شیرینی کره ای، آن ها را داخل ظرف درب دار بچینید و در یخچال قرار دهید. با این کار شیرینی در حدود 6 روز سالم و تازه می ماند.
منبع: اسنپ فود