طرز تهیه کوفته برنجی خرمایی فوری و آسان در 30 دقیقه
به گزارش مجله جاودان، طرز تهیه کوفته برنجی خرمایی هم درست مانند دیگر آسان است. با این فرق که طعم کوفته برنجی خرمایی متفاوت و خصوصا برای طرفداران غذاهای شیرین، بسیار لذیذ است. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا روش تهیه کوفته برنجی خرمایی فوری که در عرض نیم ساعت آماده می گردد را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی خرمایی (برای 10 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده مخلوط | 800 گرم |
برنج ایرانی | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
ترخون و مرزه ساطوری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و زعفران | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
خرما | 2 عدد برای هر کوفته |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
نان | برای سرو کوفته برنجی خرمایی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کوفته برنجی خرمایی: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوفته برنجی خرمایی
کوفته برنجی خرمایی یک کوفته آسان با مقدار گوشت کم است. برای 10 نفر شما به کمتر از 1 کیلوگرم گوشت چرخ نموده جهت درست کردن این کوفته خانگی خوشمزه احتیاج دارید.
مرحله اول: برنج خیس خورده را نیم پز کنید
قبل از آغاز به آشپزی و از شب قبل باید برنج مورد نظر برای درست کردن کوفته برنجی خرمایی را حداقل به مدت 12 ساعت در محلول آب و نمک بخیسانید. در زمان آغاز مراحل درست کردن کوفته، قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و مقداری آب و نمک هم در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد.
سپس، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را آبکش کنید. بعد برنج آبکش شده را در آب جوش بریزید. مدتی صبر کنید تا برنج شما نیم پز گردد (سطح روی برنج نرم و مغز آن سفت باشد). در ادامه، برنج را از آب جوش آبکش کنید و منتظر بمانید تا آب اضافی آن خالی گردد.
در نهایت، برنج نیم پز را روی دستمال پارچه ای تمیزی پهن کنید و اجازه دهید کاملا خشک گردد. پس از اطمینان از خشک شدن برنج، آن را در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و کاملا آسیاب کنید.
برای خرید نمک و برنج می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: سس کوفته برنجی خرمایی را درست کنید
در فاصله انتظار برای خشک شدن برنج، سس کوفته را آماده کنید. برای این منظور، ابتدا یکی از پیازها را ریز و نگینی خرد کنید. سپس، مقداری روغن سرخ کردنی را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا کاملا داغ گردد. پیازهای خرد شده را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا سبک و طلایی شوند.
در ادامه، رب گوجه فرنگی () را به محتویات قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند. حالا، مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم نموده را هم به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا طعم خامی ادویه ها گرفته گردد. در نهایت، به مقدار 2 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا سس کوفته برنجی خرمایی جا افتاده گردد و غلیظ گردد.
برای خرید رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: پیاز را رنده کنید
حالا، یک عدد پیاز به جای مانده را به صورت ریز رنده کنید. آب پیاز را بگیرید و تفاله پیاز را به قابلمه حاوی سس اضافه کنید. تفاله پیاز رنده شده را با گوشت چرخ نموده (دو یا سه بار چرخ شده)، سبزیجات معطر ساطوری شده مقدار مناسبی از هر یک از ادویه ها و بعلاوه، آرد نخودچی داخل یک کاسه بریزید و به خوبی ورز دهید. ورز دادن مواد را تا زمانی ادامه دهید که مایه گوشت چرخ نموده چسبندگی لازم را پیدا نموده و بافت منسجمی پیدا نمایند.
برای خرید گوشت چرخ نموده و آرد نخودچی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: مایه کوفته برنجی خرمایی را آماده کنید
سپس، برنج آسیاب شده را همراه با تخم مرغ به ترکیب گوشت، پیاز، آرد نخودچی و باقی مواد اضافه کنید. این ترکیب را دوباره به خوبی ورز دهید و از انسجام کامل آن مطمئن شوید. اگر زمان دارید مایه گوشت چرخ نموده را یک ساعت در یخچال استراحت دهید. اگر هم زمان ندارید لزومی ندارد.
برای خرید تخم مرغ می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: کوفته برنجی خرمایی را فرم دهید
حالا، به مقدار یک نارنگی میانه از مایه گوشت کوفته برنجی خرمایی را بردارید و با یاری هر دو دست، کاملا گرد کنید. یادتان باشد، در وسط هر یک از این کوفته ها باید 2 عدد خرمای بدون هسته را جاگذاری کنید.
برای خرید خرما می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: کوفته ها را درون قابلمه حاوی سس قرار دهید
امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه کوفته برنجی خرمایی را بدون مشکل دنبال نموده باشید. اکنون باید کوفته های گرد و آماده شده را در قابلمه حاوی سس در حال جوش قرار دهید و حدود 40 دقیقه منتظر بمانید تا کاملا مغز پخت شوند. توجه داشته باشید، ضروری است درب قابلمه را باز بگذارید و حرارت را کاملا ملایم کنید تا کوفته برنجی های شما وا رفته و شل نشوند و ترک بر ندارند.
مرحله آخر: کوفته برنجی خرمایی را سرو کنید
قابلمه حاوی کوفته برنجی خرمایی را در حالی از روی حرارت بردارید که سس کوفته به مقدار نصف یک لیوان دسته دار فرانسوی آب داشته باشد. سپس، کوفته ها را با نان و چاشنی دلخواه میل کنید.
برای خرید انواع نان می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوفته برنجی خرمایی
- اگر به ترخون و مرزه تازه دسترسی ندارید، برای تهیه کوفته برنجی خرمایی می توانید از سبزیجات خشک معطر بهره ببرید. برای خرید سبزیجات خشک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- بسته به ذائقه می توانید کوفته برنجی را علاوه بر خرما با موادی مانند پیاز داغ، زرشک، آلو بخارا یا تخم مرغ و مغز گردو پخته پر کنید. برای خرید مغز گردو، زرشک و آلو بخارا می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل، علاوه بر رب گوجه فرنگی می توانید مقداری پوره گوجه فرنگی را هم به سس کوفته برنجی خرمایی اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری شیره خرما هم به سس کوفته برنجی خرمایی اضافه کنید. برای خرید شیره خرما می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- در صورت تمایل، می توانید کوفته برنجی خرمایی را به جای نان همراه با برنج چلو یا کته نوش جان کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوفته برنجی خرمایی
چرا کوفته برنجی وا میره؟
اصلی ترین دلایل وا رفتن کوفته برنجی از این قرار است:
- اضافه کردن آب پیاز به مایه گوشت کوفته. آب پیاز را حسابی بگیرید و فقط تفاله پیاز رنده شده را به گوشت چرخ نموده اضافه کنید؛
- ورز ندادن مایه گوشت چرخ نموده به مقدار کافی. مایه گوشت چرخ نموده در نهایت باید یکدست و چسبناک گردد؛
- استفاده از گوشت چرخ نموده معمولی (یک بار چرخ شده)؛ گوشت چرخ نموده باید دو یا سه بار چرخ شده باشد؛
- استفاده از گوشت چرخ نموده پر چرب یا بسیار کم چرب؛ برترین گوشت برای درست کردن کوفته مخلوط چرخ نموده گوسفند و گوساله است؛
- استراحت ندادن مایه گوشت کوفته؛
- خام بودن برنج.
چرا کوفته برنجی سفت میشه؟
اگر برنج به کار رفته در کوفته برنجی را بدون خیساندن و نیم پز کردن به گوشت اضافه کنید، احتمالا کوفته برنجی شما کاملا سفت می گردد.
محصولات مرتبط
تخمه سیاه آفتابگردان نمکی 100 گرمی سنجابک
34,500 تومان 35,000 تومان 1% تخفیف
بادام هندی بزرگ 65 گرم مزمز
73,900 تومان 78,000 تومان 5% تخفیف
آلبالو خشکه بزرگ 70 گرمی مزمز
19,900 تومان 25,000 تومان 20% تخفیف
آلوسانتریزه ظرف سیل وکیومی 400 گرمی آذوقه
97,900 تومان 109,900 تومان 11% تخفیف
خرمای مضافتی 500 گرمی مشکین
60,900 تومان 90,000 تومان 32% تخفیف
زرشک ممتاز 250 گرمی آذوقه
77,900 تومان 99,000 تومان 21% تخفیف
هل 10 گرمی سانتین
36,900 تومان 39,900 تومان 8% تخفیف
سماق قرمز 80 گرمی سانتین
45,400 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 550 گرمی گلستان
119,900 تومان 137,900 تومان 13% تخفیف
زعفران یک گرمی نوین زعفران
169,900 تومان 230,000 تومان 26% تخفیف
پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا
56,900 تومان 61,900 تومان 8% تخفیف
رب گوجه فرنگی آسان بازشو 800 گرمی چین چین
45,900 تومان 55,000 تومان 17% تخفیف
رب گوجه فرنگی 800 گرمی ZER
44,900 تومان 55,000 تومان 18% تخفیف
ارده ممتاز 450 گرمی ترنگ
160,900 تومان 189,500 تومان 15% تخفیف
سه شیره 310 گرمی نیاکان
70,900 تومان 71,500 تومان 1% تخفیف
شیره خرما 450 گرمی عقاب
68,900 تومان 69,500 تومان 1% تخفیف
آرد نخودچی 200 گرم ترخینه
52,900 تومان 53,800 تومان 2% تخفیف
نشاسته گل سلفونی 50گرمی گلها
19,700 تومان 19,950 تومان 1% تخفیف
برنج 10کیلویی فجر مجلسی ممسنی
640,000 تومان 670,000 تومان 4% تخفیف
تخم مرغ 30 عددی کیارنگ
108,000 تومان
تخم مرغ 9عددی E سلنیوم طلقی پارسیرنگ
53,400 تومان
منبع: افق کوروش