علت افزایش بیماران کرونایی بدحال در تهران
به گزارش مجله جاودان، پیمان صابریان رئیس اورژانس تهران در نشست خبری ویدیوکنفرانسی که از وزارت بهداشت برگزار گشت، افزود: ماموریت های اورژانس پیش بیمارستانی شامل سکته های قلبی و مغزی و تروما ها و تصادف ها همچنان وجود دارد و با کرونا، بار اضافه ای به اورژانس تحمیل شد. در نتیجه هم به آموزش بیشتر و هم به کار بیشتر در اورژانس نیاز داریم. انتقال بین بیمارستانی هم به اورژانس پیش بیمارستانی محول شد؛ این در حالی است که این کار قبلا توسط خود دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شد. تا به امروز در کشور سابقه نداشت که تمام بیماران از یک بیمارستان به بیمارستان دیگری منتقل شوند. در حال حاضر روزانه تا 120 انتقال بیمار بین بیمارستان ها انجام می شود.
به گزارش ایرنا، وی بیان نمود: قبل از ورود کرونا به کشور، به میزان مطلوبی دپوی تجهیزات انجام دادیم و با توجه به کمبود نیرو، باید کیفیت تجهیزات را بهتر می کردیم. تماس های اورژانس از اوایل اسفند به صورت صعودی تا چهار برابر رسید. البته این موضوع پیش بینی شده بود. 50 درصد تماس ها در مورد مشاوره کرونا بود و روزانه 30 هزار تماس با دیسپچ کرونا انجام می شد.
رئیس اورژانس تهران افزود: آمبولانس بیماران کرونایی هم از سایر آمبولانس ها جدا شد. همچنین بلافاصله بعد از انتقال بیمار، آمبولانس ها به فضایی وارد شده و بین 15 تا 20 دقیقه شست وشو شده و وارد چرخه می شدند.
صابریان گفت: پرستاران دیسپچ که کار پاسخگویی به تلفن ها را انجام می دادند هم استراحت زیادی نداشته و زمان استراحت آن ها تا 50 درصد کاهش یافت.
وی اظهار کرد: این بیماری جدید است و اطلاعات زیادی در مورد آن در کل دنیا وجود ندارد. اداره پژوهش اورژانس از ابتدای شیوع بیماری، همه اتفاقات را رصد کرده و نتیجه مقاله ها را به اداره آموزش می فرستادند و بر اساس آخرین اطلاعات موجود، آموزش ها به پرسنل انجام می شد.
صابریان گفت: تماس نادرست با اورژانس اتفاق نمی افتد. قبل از موضوع کرونا، دیسپچ مشاوره نداشتیم و برخی تماس ها غیراورژانسی بود. با توجه به موضوع کرونا، مردم سوالات زیادی داشتند و با توجه به این سوالات، دیسپچ مشاوره کرونا اختصاص یافت و همه تماس ها در مورد کرونا به این دیسپچ منتقل می شد و همه سوالات پاسخ داده می شد.
ابتلای 72 نفر از پرسنل اورژانس تهران به کرونا
رئیس اورژانس تهران در پاسخ به سوالی درباره تعداد پرسنل اورژانس تهران که به ویروس کرونا مبتلا شدند، گفت: حدود 72 نفر با سی تی اسکن ریه مثبت در مورد کرونا در اورژانس تهران داشتیم، البته برخی افراد هم تست مثبت نداشته و بدن درد و علائم دیگری داشتند که جزو مثبت ها قرار گرفته و قرنطینه شدند.
وی افزود: متاسفانه یک نفر از پرسنل اورژانس تهران فوت شد که سن 48 سال و سابقه 27 سال خدمت داشت.
برای موج بعدی هم آمادگی داریم
صابریان در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان آمادگی اورژانس تهران در صورت بروز موج دیگری از بیماری کووید 19، اظهار کرد: اگر موج دیگری در راه باشد، با تمام توان در خدمت مردم خواهیم بود و کم و کاستی وجود ندارد. حتی اگر مثل دفعه قبل، موج گسترده ای داشته باشیم، می توانیم بهترین خدمات را به مردم ارائه کنیم.
ماموریت اورژانس تهران روزانه به 5 هزار مورد رسید
رئیس اورژانس تهران بیان نمود: ماموریت روزانه اورژانس تهران تا پنج هزار مورد نیز رسید و بیشتر افراد از سالمندان بوده و موارد محدودی از بچه ها وجود داشت.
وی ادامه داد: بیشتر افرادی که منتقل شدند با میانگین سنی بیش از 60 سال بودند.
بازرسی از آمبولانس های خصوصی
صابریان گفت: جابه جایی های غیراصولی توسط یک مرکز آمبولانس خصوصی در ابتدای شیوع کرونا اجرا شده بود. بازرس ها به صورت مداوم از آمبولانس های خصوصی بازرسی می کنند.
کیفیت تجهیزات اورژانس
رئیس اورژانس تهران بیان نمود: کیفیت تجهیزات هیچ قسمت از وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی با اورژانس برابری نمی کند. زیرا تجهیزات اورژانس را با بالاترین کیفیت انتخاب کردیم تا هم پرسنل دچار مسئله ای نشده و هم برای بیماران مسئله ای پیش نیاید. به هر حال خدمات اورژانس، مرگ و زندگی است و نمی توانیم از کیفیت چشم پوشی کنیم.
زمان رسیدن به بالین بیمار در تهران
وی بیان نمود: در حال حاضر به کمک موتورلانس ها ماموریت های اورژانس تهران به خوبی انجام می شود و زمان رسیدن بر بالین بیمار تقریبا همان 14 تا 16 دقیقه بوده و تغییری نکرده است.
تجهیزات بیش از 50 درصد آمبولانس ها به روز است
صابریان گفت: در اورژانس تفاوتی ندارد که فرد دچار حادثه یا بیماری شده یا چه شرایطی دارد. بالای 50 درصد آمبولانس ها شرایط خوب و ویژه ای دارد و تجهیزات آن به روز است.
آخرین شرایط رئیس سازمان اورژانس
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین شرایط رئیس سازمان اورژانس کشور که به ویروس کرونا مبتلا شده بود، اظهار کرد: خوشبختانه دکتر کولیوند بیماری را پشت سر گذاشته و شرایط بهتری دارد و به زودی سر کار حاضر می شوند.
رئیس اورژانس تهران گفت: با توجه به ترافیک موجود در سطح شهر، حوادث ترافیکی هم افزایش یافته است. هر شخصی که با اورژانس تماس بگیرد، تریاژ شده و اگر احتیاج به آمبولانس داشته باشد، آمبولانس برای او ارسال می شود.
افزایش هزینه های اورژانس در شرایط کرونا
صابریان در پاسخ به سوالی درباره افزایش هزینه های اورژانس تهران در زمان شیوع کرونا بیان نمود: آمبولانس مخصوص بیماران کرونایی در اورژانس تهران و کل کشور در نظر گرفته شد. پرسنل این آمبولانس ها به امکانات و تجهیزات خاصی احتیاج داشتند. این موضوع باعث شد که هزینه ماموریت ها بالاتر برود. با توجه به استفاده از امکانات حفاظتی، حجم ریالی ماموریت ها برای کرونا افزایش یافت. هزینه های ماموریت های اورژانس تهران بین 30 تا 40 درصد افزایش یافته است.
برانکارد های مخصوص حمل بیماران کرونایی
صابریان در پاسخ به سوالی درباره استفاده از برانکارد های مخصوص حمل بیماران کرونایی گفت: برانکارد ها در ابتدای شیوع کرونا به دست ما نرسیده بود، اما در حال حاضر خریداری شده و در اورژانس تهران از این برانکارد ها استفاده می کنیم و باید مدتی بگذرد تا تاثیر آن را بررسی کنیم.
علت بدحال تر شدن بیماران کرونایی در تهران
رئیس اورژانس تهران در پاسخ به سوالی درباره علت بدحال تر شدن بیماران کرونایی در تهران بیان نمود: افراد در قرنطینه خانگی می مانند و آن شرایط را حفظ می کنند. وقتی بدحال شده و احساس احتیاج می کنند، دیگر به اقدامات خاصی احتیاج دارند. این نشان می دهد که مردم فقط در شرایط اورژانسی به بیمارستان ها مراجعه می کنند.
منبع: فرارو