فواید نارنگی برای سلامتی و عوارض جانبی آن

به گزارش مجله جاودان، میوه نارنگی جزء مرکبات محسوب می شود و به لحاظ ظاهر ، مزه و ساختار درون آن با پرتقال فرق دارد. پوست آن راحت تر کنده می شود و شیرین تر است. از خواص نارنگی این است که برای پوست و سلامت بدن بسیار مفید است. طبیعت این میوه سرد و تر است اما با داشتن انواع ویتامین ها، منیزیم و خواص متعدد و متنوع در درمان بسیاری از بیماری ها مثمر ثمر است. اگر می خواهید با خواص نارنگی آشنا شوید با ما همراه باشید.

فواید نارنگی برای سلامتی و عوارض جانبی آن
نارنگی یکی از مرکباتی است که در منطقه ها گرمسیری آسیا رشد می نماید. این میوه را عمدتا به خاطر طعم دلپذیر آن مصرف می کنیم، اما جالب است بدانید که این میوه خواص بی شماری دارد. از خواص نارنگی برای سلامتی می توان به کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به سرطان، حمایت از سیستم ایمنی بدن، محافظت از قلب، کمک به تنظیم فشار خون، حمایت از سلامت چشم، کمک به پیشگیری از دیابت و ... اشاره کرد. به علاوه حتی پوست نارنگی هم برای سلامتی مفید است و به صورت خوراکی مصرف می شود.

ارزش غذایی نارنگینارنگی یکی از انواع مرکبات و از خانواده پرتقال محسوب می شود. این میوه خوشمزه مملو از ترکیبات مفید برای سلامت انسان است. نارنگی میوه بومی کشور چین است، اما امروزه به دلیل خواص و طعم دلپذیرش در سراسر دنیا پرورش داده می شود. در جدول زیر ارزش غذایی نارنگی را می توانید مشاهده کنید.

ترکیبات مقدار
کالری 53
چربی کل 0/3 گرم
کربوهیدرات کل 0/8 گرم
پتاسیم 166 میلی گرم (4 درصد نیاز روزانه)
ویتامین A 13 درصد نیاز روزانه
ویتامین C 44 درصد نیاز روزانه
ویتامین B6 5 درصد نیاز روزانه
آهن یک درصد نیاز روزانه
کلسیم 3 درصد نیاز روزانه
مهمیم 3 درصد نیاز روزانه

خواص نارنگینارنگی خواص شگفت انگیزی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

1. کاهش التهابنارنگی مقدار زیادی ویتامین A دارد، از این رو در کاهش فرآیند های التهابی به بدن کمک می نماید. این میوه بعلاوه حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است، این آنتی اکسیدان برای کمک به بدن در مبارزه با بیماری های التهابی و حاد بسیار حیاتی هستند.

2. پیگیری از سرطانثابت شده است که نارنگی در جلوگیری از انواع مختلف سرطان در بدن و کاهش آسیب سلولی که این بیماری می تواند ایجاد کند، بسیار موثر است. میوه نارنگی حاوی مقادیر زیادی ترکیبات Phyto است که به دلیل داشتن خاصیت ضد سرطانی و بعلاوه آنتی اکسیدانی شناخته می شوند. این ترکیبات به صورت ویژه با جلوگیری از جهش سلول های طبیعی و تکثیر سلول های سازنده سرطان از این بیماری جلوگیری می کنند. در نتیجه افزایش تکثیر تومور ها مهار می شود. بعلاوه طبق برخی مطالعات، گفته می شود پوست نارنگی هم می تواند باعث توقف رشد یا افزایش مرگ سلول های سرطانی شود.

3. تقویت سیستم ایمنی بدنسیستم ایمنی بدن وظایف مهمی در بدن دارد که در نهایت به حفظ سلامتی کمک می نماید. سیستم ایمنی بدن به هیچ وجه از آسیب در امان نیست و باید آن را با تغذیه مناسب تقویت کرد. نارنگی یکی از این مواد غذایی است که به بهبود توانایی سیستم ایمنی بدن در از بین بردن عوامل بیماری زا کمک می نماید و در نتیجه در فصل سرماخوردگی شما را در برابر آنفولانزا ایمن می نماید. این خاصیت احتمالا به دلیل بیوفلاونوئید هایی است که معمولا در مرکبات مشاهده می شوند.

4. حفظ سلامت قلبقلب وظیفه پمپاژ خون در بدن را دارد، بنابراین حفظ سلامت آن ضروری است. نارنگی می تواند به محافظت از قلب در برابر اثرات مضر آسیب رادیکال های آزاد و التهاب، که باعث سرعت بخشیدن به رسوب پلاک آترواسکلروتیک و انسداد رگ های خونی می شود، کمک کند.

رادیکال های آزاد در بدن در شرایط عادی شکل می گیرند، اما در صورت زیاد بودن می توانند به سلامتی آسیب بزنند. ویتامین ث موجود در نارنگی ممکن است به عنوان یک آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد خون مبارزه کند و سلامت قلب را تا حد زیادی ارتقاء بخشد.

5. تنظیم فشار خونعلاوه بر محافظت از قلب، کمک به تنظیم فشار خون هم از خواص نارنگی به شمار میرود و این به لطف وجود پتاسیم کافی در آن است. پتاسیم یک الکترولیت کلیدی است که مشابه با سدیم رفتار می نماید و حجم خون را متعادل می نماید، به علاوه دارای ویژگی های محافظت کننده از عروق خونی است که با گشادتر کردن آن ها جریان خون در بدن را تسهیل می نماید. دقت کنید که در مصرف پتاسیم نباید زیاده روی شود و مصرف یک یا دو نارنگی در روز نیاز شما را پاسخ می دهد.

6. سلامت چشمحفظ سلامت چشم به مصرف غذا هایی نیاز دارد که حاوی کاروتنوئید ها و بعلاوه سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. نارنگی حاوی ویتامین ث، و کاروتنوئید ویتامین آ است و برای کمک به جلوگیری از تخریب ماکولا و تخلیه آب زجاجیه چشم مهم است، چرا که در غیر این صورت افزایش فشار چشم می تواند باعث گلوکوم شود.

7. پیشگیری از دیابتنارنگی با افزایش اکسیداسیون چربی از ابتلا به دیابت جلوگیری می نماید. دیابت در گروهی از اختلالات دسته بندی می شود که از آن ها به عنوان بیماری های متابوبیکی یاد می شود و بسکمک از آن ها با چربی خون ارتباط بالایی دارند؛ بنابراین با کمک به کاهش ذخیره چربی در وهله اول، اختلال در انسولین کمتر اتفاق می افتد و خطر ابتلا به دیابت کاهش می یابد.

8. بهبود زخمنارنگی یکی از میوه های عالی است که به دلیل محتوای غنی ویتامین ث باعث بهبود و تقویت ترمیم زخم می شود. این ویتامین در ترکیب کلاژن بدن مهم است. کلاژن به عنوان یک عنصر ساختاری کلیدی در مفاصل و سایر بافت ها از جمله پوست است. این سنتز کلاژن بالا منجر به تسریع در بهبود زخم و بعلاوه بهبودی جای زخم می شود.

9. بهبود هضم غذانارنگی حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که برای بهبود حرکات روده مفید است. این به خودی خود برای جلوگیری از یبوست بسیار عالی است، اگرچه اعتقاد بر این است که این میوه بعلاوه به تولید آنزیم هضم غذا هم کمک می نماید. تا به حال متوجه شده اید که با بو کردن نارنگی بزاق دهانتان بیشتر ترشح می شود؟ این به دلیل تولید آنزیم هضم غذاست.

10. پیشگیری از پوکی استخواننارنگی بعلاوه می تواند در جلوگیری از ضعف و شکستگی استخوان ها بسیار موثر باشد. بیماری پوکی استخوان، که با کاهش تدریجی توده بافت استخوانی نسبت به حجم همراه است، به طور معمول باعث ضعف ساختاری می شود. در نتیجه، شکستگی استخوان ها در ایین افراد بسیار آسان رخ می دهد و در تحرک آن ها اختلالات بسکمک ایجاد می نماید. میوه نارنگی حاوی مقادیر مناسبی از پتاسیم، کلسیم و مهمیم است، این ترکیبات به حفظ سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان و شکستی آن ها کمک می نماید. سلامت بالای استخوان یکی از مولفه های اصلی برای حفظ توان حرکتی در سنین بالاست.

11. تاخیر در پیری پوستنارنگی یک داروی طبیعی بسیار موثر در مقابله با پیری زودرس و زوال پوست است. همانطور که قبلا هم گفته شد، ویتامین ث برای سنتز بهینه کلاژن در میان بسکمک از بافت ها از جمله پوست ضروری است، که این به نوبه خود منجر به سلامت مفاصل و پوست می شود. مصرف منظم نارنگی می تواند به از بین بردن چین و چروک پوست و حفظ سلامت پوست کمک کند.

12. بهبود سنتز DNA سالمDNA چیزی است که ما را تبدیل به آنچه هستیم می نماید و در داخل کروموزوم های ما یافت می شود. عملکرد DNA به صورت ایده آل آن است که برای سلول های بدن به عنوان یک بلوپرینت خدمت کند، تا هنگامی که تکثیر سلولی کامل شد، یک کپی مشابه سلول اصلی وجود داشته باشد. در صورتی که در این فرایند کپی نقصی رخ دهد ممکن است جهش به وجود آید. نارنگی به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدانی خود، می تواند به کاهش فراوانی این خطا ها کمک کند و خطر عوارض جدی تر مانند سرطان، که به دلیل جهش ایجاد می شود، را کاهش دهد.

13. بهبود رشد مویکی دیگر از خواص نارنگی، تقویت مو است. ویتامین A موجود در نارنگی به آبرسانی پوست سر و بعلاوه بهبود شرایط مو کمک می نماید. علاوه بر این، ویتامین ث موجود در نارنگی ممکن است در تسهیل جذب آهن از غذایی که می خوریم بسیار موثر باشد. آهن بدست آمده برای رشد مو هایی با کیفیت بسیار مهم است. نارنگی بعلاوه حاوی ویتامین B12 است که به تقویت سلامت مو و بعلاوه کند شدن سرعت سفید شدن مو کمک می نماید، گفته می شود که نارنگی فولیکول را در مرحله رشد نگه می دارد.

14. درمان سپسیسسپسیس عفونتی است که به دلیل ستافیلوکوک اورئوس ایجاد می شود. این التهاب موجب اختلالات پوستی مثل زخم، جوش و تورم می شود و می تواند از نقطه ای به نقطه دیگر بدن انتقال یابد. این بیماری بیشتر در سنین پایین رخ می دهد، چون بچه ها و نوزادان سیستم ایمنی ضعیف تری دارند. گفته می شود که روغن نارنگی می تواند به عنوان یک ماده آنتی باکتریال این باکتری را مهار کند.

15. کاهش اضطرابروغن معطر نارنگی می تواند اضطراب را کاهش دهد و موجب بهبود کیفیت خواب و افزایش آرامش شود.

16. کاهش وزنهمانطور که گفته شد نارنگی از جذب و رسوب چربی در بدن جلوگیری می نماید در نتیجه می تواند از چاقی جلوگیری نماید. بعلاوه نارنگی حاوی نوعی ویتامین است که از تولید کورتیزول جلوگیری می نماید. کورتیزول هورمونی استرس زا و چاق کننده است.

17. سلامت جنیننارنگی حاوی مقادیر زیادی از انواع ویتامین های B است. بر اساس تحقیقات این ویتامین ها به شکل گیری لوله های عصبی و تشکیل گلبول های قرمز خون در جنین کمک می کنند.

خواص آب نارنگی1. پیشگیری از التهاب: آب نارنگی یک منبع عالی برای تامین ویتامین های مورد نیاز بدن انسان است، از جمله ویتامین ث که آنتی اکسیدان های ضروری را به بدن می رساند و از بسکمک بیماری های التهابی جلوگیری می نماید.

2. مبارزه با آرتریت: آب نارنگی در پزشکی برای مبارزه با بیماری هایی مثل آرتریت و بعلاوه بیماری های پوستی استفاده می شود.

3. کنترل کلسترول: آب نارنگی حاوی فیبر هایی مانند پکتین و همی سلولز است که جذب کلسترول موجود در روده را محدود کرده و بعلاوه خطر چاقی را کاهش می دهد.

4. سلامت معده: آب نارنگی به رفع مسائل گوارشی مانند نفخ کمک می نماید. این به حفظ جریان مناسب آب در دستگاه گوارش و تعادل میان اسید اضافی و صفرا کمک می نماید. علاوه بر این، آب نارنگی برای بهبود زخم معده و تسکین التهاب مفید است.

5. کمک به سلامت مغز: آب نارنگی سرشار از پتاسیم است که می تواند مغز را از بیماری های مرتبط با سکته مغزی مانند لخته شدن خون و ... محافظت کند.

6. بهبود خلق و خوی: آب نارنگی دارای خواصی است که به طور کلی باعث افزایش روحیه شما می شود. هچنین بوی نارنگی می تواند شما را از احساس استرس، افسردگی و اضطراب برهاند.

عوارض جانبی و مراقبت هامصرف نارنگی به صورت خوراکی و به مقدار متعادل برای بدن بی خطر است. اطلاعات کافی در رابطه با استفاده های این میوه در دارو ها و مکمل ها وجود ندارد؛ بنابراین قبل از مصرف آن ها با پزشک مشورت کنید. بعلاوه در مورد بارداری و شیردهی، گزارش خاصی در رابطه با بی خطر یا خطرناک بودن نارنگی در دست نیست و بنابراین باید به مقدار و متعادل مصرف شود.

افراد مبتلا به آلرژی مرکبات ممکن است هنگام لمس کردن پوست یا گوشت نارنگی، احساس سوزن سوزن شدن، خارش، قرمز، تورم یا حتی سوزش داشته باشند. برخی هم ممکن است دچار اختلالات تنفسی یا گوارشی شوند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: javedandld.ir شناسه مطلب: 1872

به "فواید نارنگی برای سلامتی و عوارض جانبی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید نارنگی برای سلامتی و عوارض جانبی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید