راه اندازی بیوبانک کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی لرستان
به گزارش مجله جاودان، خبرنگاران/لرستان معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی لرستان از راه اندازی بیوبانک کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی استان اطلاع داد و گفت: بستر برای حضور متخصصین ژنتیک در این مرکز فراهم شده است.
ابراهیم فلاحی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی لرستان، 13 شرکت تحقیقاتی در این مرکز مستقر هستند که از این تعداد 3 شرکت دانش بنیان و 10 شرکت دیگر فناور هستند.
وی اعلام کرد: این 13 شرکت تحقیقاتی در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی با همت اعضای هیئت علمی ایجاد شده است.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان، وظیفه دارد بستر لازم را برای فعالیت شرکت های دانش بنیان در مرکز رشد این دانشگاه ایجاد کند که این مهم ظرف پنج سال اخیر برای تجاری سازی ایده شرکت های فناور و دانش بنیان مهیا شده تا فراوریات آنان به سمت تجاری سازی سوق داده گردد.
فلاحی اعلام کرد: داروی دنتول یکی از محصولات فراوریی شرکت های دانش بنیان مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی لرستان بوده که معروفیت جهانی یافته و این محصول نتیجه خاتمه نامه دانشجویی بوده که تبدیل به ایده شده که پس از فراوری به مرحله تجاری سازی رسیده است.
وی با بیان اینکه برای حمایت از این شرکت ها کوشش کردیم با بخش صنعت ارتباط برقرار کنیم، اسم کرد: در این راستا با چندین کارخانه داروسازی ظرف شش ماه گذشته جلساتی برگزار شده تا از این محصول حمایت کنیم و به مرحله فراوری انبوه برسد.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی لرستان از تاسیس و راه اندازی مرکز نوآوری دانشگاه اطلاع داد و با اشاره به اینکه در این راستا مجوز لازم را اخذ و یک سوله نیمه تمام را به این مهم اختصاص دادیم تا آن را تکمیل و تجهیز و به مرکز فناوری تبدیل کنیم، خاطر نشان کرد: برای این پروژه دو میلیارد تومان تخصیص داده شده که یک میلیارد تومان آن در قالب اوراق تخصیص یافته و در مرحله برگزاری مناقصه است.
فلاحی با بیان اینکه بین شش تا هفت میلیون تومان احتیاج است تا مرکز نوآوری دانشگاه علوم پزشکی لرستان احداث و راه اندازی گردد، توضیح داد: با چندین شرکت شتاب دهنده صحبت شده تا ه اسم حلقه بین مرکز رشد این دانشگاه و مراکز تجاری باشند و فراوریات شرکت های دانش بنیان سریعتر به نتیجه برسند.
وی از راه اندازی بیوبانک کووید 19 در دانشگاه اطلاع داد و گفت: این بیوبانک در دانشگاه علوم پزشکی لرستان فعال شده و بستر برای حضور متخصصین ژنتیک فراهم شده تا از نمونه های مختلف بیماری ها و بافت ها برای کارهای تحقیقاتی استفاده نمایند.
منبع: خبرگزاری ایسنا