طرز تهیه کیک گل محمدی با گل تازه، خشک و مربا

به گزارش مجله جاودان، کیک گل محمدی با عطر و طعم دل انگیزش جایگاه خاصی در دل دوست داران شیرینی پزی دارد. کمتر کیکی را می توان یافت که این چینین با خاطرات و حال و هوای بهار آمیخته شده باشد. هر برش از این کیک، یادآور عطر گل های تازه ای است که این روزها در کوچه پس کوچه های شهر شکفته اند.

طرز تهیه کیک گل محمدی با گل تازه، خشک و مربا

این کیک ترکیبی از سادگی، اصالت و رایحه ی بی نظیر طبیعت است که با خواندن طرز تهیه کیک گل محمدی به راحتی می توانید این کیک را با گلبرگ های تازه، خشک یا تهیه مربای گل محمدی درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک گل محمدی

  • تخم مرغ 3 عدد
  • شکر 1 لیوان فرانسوی
  • روغن مایع سه چهارم لیوان فرانسوی
  • شیر یک دوم لیوان فرانسوی
  • گلاب یک چهارم لیوان فرانسوی
  • گلبرگ های تازه گل محمدی یک دوم لیوان فرانسوی
  • آرد دو و نیم لیوان فرانسوی
  • بیکینگ پودر دو و نیم قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک گل محمدی

مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید

کیک گل محمدی دستور تهیه ای مشابه با تهیه کیک ساده در قابلمه دارد و به راحتی می توان آن را حتی در قابلمه یا فر خانگی پخت. در اولین مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی باید تمام مواد اولیه را از یخچال خارج کنید. اجازه دهید تا مواد به ویژه شیر و تخم مرغ به دمای محیط برسند. این کار تاثیر زیادی در یک دست شدن بافت کیک دارد.

حال فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا هنگام آماده شدن مایه کیک، کامل گرم گردد. قالب مورد نظرتان را با مقداری روغن چرب کنید سپس کمی آرد داخل قالب بریزید و بچرخانید تا همه سطح آن آردپاشی گردد. در آخر قالب را برعکس تکان دهید تا آردهای اضافه آن خارج گردد.

مرحله دوم: مواد تر را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی باید تخم مرغ ها را به همراه شکر در کاسه هم زن بریزید. با استفاده از دور تند هم زن به مدت هفت دقیقه مواد را هم بزنید تا کامل کش دار و کرمی رنگ شوند. این مرحله کلیدی ترین قسمت برای پف کیک است؛ با نهایت دقت آن را انجام دهید. سپس روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید. در ادامه شیر را هم بریزید و هم زدن را تا جایی ادامه بدهید که مواد کامل با یکدیگر مخلوط شوند.

حال نوبت به گلبرگ های گل محمدی و گلاب می رسد؛ آن ها را هم به کاسه اضافه کنید. مواد را مجدد کمی هم بزنید تا عطر گلاب به خوبی در مایه پخش گردد. در این روزها با توجه به فراوانی گل محمدی طرز تهیه گلاب در خانه را بخوانید تا برای کیک تان از گلاب خانگی بهره ببرید.

مرحله سوم: مواد خشک را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی باید آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط سپس سه بار الک کنید. این کار باعث هوادهی آرد می گردد؛ در نتیجه کیک تان بافتی سبک و لطیف پیدا خواهد نمود. مخلوط آرد را کم کم به کاسه مواد تر اضافه کنید.

حالا با استفاده از لیسک به صورت دورانی و در یک جهت، مواد را به آرامی هم بزنید تا مخلوط یک دست گردد. در نتیجه پف تخم مرغ ها هم نمی خوابد. اگر در پی یک دسر بهاری برای این روزهایتان هستید حتما طرز تهیه تارت ریواس را بخوانید تا یک طعم متفاوت را تجربه کنید.

نکته: برای داشتن کیکی با بافت لطیف، آرد را بیش از حد هم نزنید؛ تنها در حدی که مواد ترکیب شوند.

مرحله چهارم: کیک را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه کیک گل محمدی، مایه آماده شده را داخل قالبی که از قبل چرب و آردپاشی نموده اید، بریزید. سپس قالب را دو تا سه بار به آرامی روی سطح کارتان بزنید تا مایه صاف شده و حباب های اضافه آن خارج شوند. قالب را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا به مدت 45 دقیقه بپزد.

پس از گذشت 30 دقیقه، قالب را بیرون بیاورید و با استفاده از خلال چوبی تمیز، مرکز کیک را تست کنید. اگر خلال تمیز بیرون آمد، کیک تان آماده است. در غیر این صورت باید قالب را مجدد داخل فر قرار دهید تا زمان پخت تان کامل گردد.

پس از پخت، کیک را از فر خارج کنید و کمی زمان دهید تا خنک گردد. سپس آن را طبق سلیقه تان با پودر قند، گلبرگ خشک یا هر چیز دیگری که دوست دارید، تزیین کنید. خواندن مطلب تزیین کیک ساده خانگی با هفت ایده مجذوب کننده، یاری تان خواهد نمود تا به کیک تان جلوه ای دیگر بدهید.

نکات تکمیلی تهیه کیک گل محمدی

در دنیای شیرینی پزی، کیک گل محمدی از محبوب ترین و پرطرفدارترین کیک های خانگی به شمار می آید؛ درست مانند تهیه کیک توت فرنگی که در فصل خود، هواداران بسیاری دارد. این کیک خوش عطر با استفاده از گل محمدی تازه یا خشک و به همراه گلاب در فصل بهار، انتخابی عالی برای دورهمی ، عصرانه یا میهمانی های محبت آمیز محسوب می گردد. با رعایت نکات تکمیلی که در ادامه می خوانید، تجربه ای دلنشین و پیروز در پخت این کیک لطیف خواهید داشت.

طرز تهیه کیک گل محمدی با گلبرگ خشک

طرز تهیه کیک گل محمدی معمولا با با استفاده از گلبرگ های تازه گل محمدی یا همان گل سرخ انجام می گردد اما اگر به گلبرگ های تازه دسترسی ندارید، هیچ جای نگرانی نیست؛ چرا که این کیک را به راحتی می توان با گل محمدی خشک شده هم تهیه کرد، بدون هیچ تفاوتی در طعم و نتیجه نهایی.

در این دستور تنها کافی است به جای هر نیم لیوان گلبرگ تازه از دو قاشق غذاخوری پودر گل محمدی خشک بهره ببرید. تنها دقت داشته باشید که گلبرگ های خشک را کامل پودر کنید و هیچ گلبرگ درشتی باقی نماند تا بافت کیک را خراب کند.

نکته آخر آن که اگر از گل محمدی خشک استفاده می کنید باید مقدار گلاب را کمی بیشتر در نظر بگیرید تا عطر و لطافت کیک به خوبی حفظ گردد. اگر گلبرگ های خشک در اختیارتان است حتما طرز تهیه مربای گل محمدی خشک با گردو را بخوانید و درست کنید.

طرز تهیه کیک گل محمدی با مربا گل محمدی به سه روش

کیک گل محمدی را می توان به روش های متنوعی تهیه کرد؛ نه تنها با گلبرگ های تازه یا خشک بلکه با استفاده از مربای گل محمدی هم می توان این کیک خوش عطر و لطیف را درست کرد. سه روش متفاوت برای تهیه کیک با مربا را در ادامه بخوانید تا با توجه به ذائقه و زمان تان یکی را انتخاب کنید.

اضافه کردن مربا در مایه کیک گل محمدی

در طرز تهیه کیک گل محمدی با مربا تنها کافی است دو تا سه قاشق غذاخوری مربای گل محمدی با شهد کم را در مرحله پایانی به مایه کیک تان اضافه کنید. مایه کیک را خیلی کم هم بزنید تا مربا به خوبی در آن پخش گردد و کیک حالتی ماربل رخ گونه و زیبا پیدا کند.

اگر ترجیح می دهید مربا را کامل با مایه کیک ترکیب کنید حتما توجه داشته باشید که در صورت شل بودن مربا باید مقدار شیر یا ماست را در دستور کمی کاهش دهید تا بافت نهایی کیک، شل و خمیری نگردد. پیشنهاد ما طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه است که نباید از آن غافل شد.

استفاده از مربا در کیک به صورت لایه ای

ابتدا در این روش نیمی از مایه کیک را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید. سپس چند قاشق مربا گل محمدی ترجیحا بدون شهد زیاد را به صورت یکنواخت روی مایه پخش کنید. در ادامه به جای مانده مایه کیک را روی مربا بریزید. با لیسک به آرامی آن را صاف کنید. به این ترتیب، وسط کیک لایه ای معطر، شیرین و لطیف از مربا گل محمدی شکل می گیرد که هنگام برش نه تنها زیبا دیده می گردد بلکه در دهان آب می گردد.

استفاده از مربا به عنوان رویه یا تزیین

پس از پخت کیک، مربا گل محمدی را می توانید روی کیک بریزید و با کمی از شهد آن، روی کیک را مرطوب کنید؛ مشابه طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا و کیک خیس.

نکات استفاده از مربا در تهیه کیک گل محمدی

در صورت تهیه کیک گل محمدی با مربا باید این نکات را همیشه در نظر داشته باشید تا بافت کیک تان شل و خمیری نگردد:

  • از مربا کم شهد و بدون آب زیاد بهره ببرید.
  • اگر مربایتان خیلی شیرین است باید مقدار شکر را در دستور تقریبا تا 30 درصد کاهش دهید.
  • در صورت استفاده زیاد از مربا گل محمدی در تهیه کیک باید زمان پخت آن را کمی بیشتر کنید.

تزیین کیک گل محمدی

اگر در پی کیکی متفاوت با طعم و بافت خاصی هستید، می توانید مغزیجاتی مانند خرده گردو، بادام یا پسته را پیش از پخت به مایه کیک تان اضافه کنید. این افزودنی ها نه تنها طعم کیک را غنی تر می نماید بلکه بافتی دلپذیر و دلچسب هم به آن هم می بخشد. خامه فرم گرفته، سس شکلاتی، پودر قند و گلبرگ های خشک گل محمدی از گزینه هایی هستند که برای تزیین کیک تان می توانید به کار ببرید.

در صورت تهیه این دستور، راضی می شویم نظر و تجربه شما را در بخش دیدگاه ها بخوانیم.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 25 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1404 گردآورنده: javedandld.ir شناسه مطلب: 2448

به "طرز تهیه کیک گل محمدی با گل تازه، خشک و مربا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک گل محمدی با گل تازه، خشک و مربا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید