کمبود کدام ویتامین باعث پف زیر چشم می گردد؟
به گزارش مجله جاودان، پف زیر چشم معانی مختلفی دارد. اگرچه این ویژگی می تواند ارثی باشد (از والدین منتقل گردد)، اما شیوع آن در افرادی که از کمبود خواب رنج می برند بیشتر است و اغلب با افزایش سن بدتر می گردد. حتی به نظر می رسد که ویتامین های موجود در رژیم غذایی شما می توانند با جلوگیری از پیری زودرس پوست، احتمال بروز این مشکل را کاهش دهند. در ادامه، با ما همراه باشید تا درباره ارتباط ویتامین ها با پف زیر چشم اطلاعات بیشتری کسب کنید.
چه ارتباطی بین تغذیه و پف زیر چشم وجود دارد؟
اگر زیر چشم هایتان پف آلود به نظر می رسد، شرایط رژیم غذایی خود را از نظر دریافت ویتامین های ضروری زیر آنالیز کنید:
1. ویتامین C
یکی از دلایل اصلی پف زیر چشم، ضعیف شدن رباط های زیر چشم است که بافت چربی را نگه می دارند. بر اساس تحقیقات، دریافت ناکافی ویتامین C به وسیله رژیم غذایی، پیری پوست را در پی دارد. محققان معتقدند که این امر با نقش ویتامین C در فراوری کلاژن (پروتئینی که رباط های زیر چشم شما را می سازد) ارتباط دارد.
برای یاری به درمان پف زیر چشم، توصیه می گردد غذاهای غنی از ویتامین C مانند فلفل دلمه ای، پرتقال، گریپ فروت، کلم بروکلی، طالبی و گوجه فرنگی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
2. ویتامین A
برخی از تحقیقات به رابطه بین مصرف ناکافی ویتامین A و افزایش پیری پوست اشاره نموده اند. ویتامین A مثل ویتامین C روی پف زیر چشم تاثیر مستقیم ندارد، اما می تواند از پوست در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت کند و بدین ترتیب پیری پوست را به تاخیر بیندازد. سیب زمینی شیرین، هویج، شیر و تخم مرغ منابع خوب ویتامین A هستند.
3. ویتامین E
ویتامین E هم از پوست در برابر نور خورشید محافظت می نماید. درنتیجه، می تواند سرعت پیر شدن پوست را کاهش دهد و از پف زیر چشم جلوگیری کند. علاوه بر این، ویتامین E یک آنتی اکسیدان مهم است که از سلول های شما در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می نماید، چیزی که عامل اصلی پیری شناخته شده است. این ویتامین مهم و پرخاصیت در بادام، جوانه گندم، تخمه آفتابگردان و کره بادام زمینی یافت می گردد.
4. سایر عوامل تغذیه ای مرتبط با پف زیر چشم
ویتامین ها عمدتا پف زیر چشم را به صورت غیرمستقیم تحت تاثیر قرار می دهند، اما برخی از تغییرات رژیم غذایی می توانند به طور مستقیم روی این مشکل تاثیر بگذارند. به عنوان مثال، کاهش مصرف غذاهایی که باعث احتباس مایعات می شوند مانند فست فود، گوشت های فرآوری شده و تنقلات شور ممکن است به جلوگیری از پف کردن چشم یاری کند.
به علاوه، توصیه می گردد مراقب مصرف کافئین باشید تا شب ها بتوانید خوب بخوابید. کافئین یک ماده محرک است که سه تا پنج ساعت در بدن باقی می ماند. نوشیدن قهوه و استفاده از سایر منابع کافئین دار در ساعات پایانی شب ممکن است خواب شما را مختل کند. به همین خاطر، بهتر است از 6 ساعت قبل از رفتن به رختخواب از مصرف کافئین خودداری کنید.
آیا راه دیگری برای رفع پف زیر چشم وجود دارد؟
برخی از درمان های خانگی می توانند به کاهش یا از بین بردن پف زیر چشم یاری نمایند. در ادامه، به چند مورد از این راهکارها اشاره می کنیم:
- از کمپرس خنک روی چشم خود بهره ببرید. یک دستمال یا حوله تمیز را با آب خنک خیس کنید. آن را برای چند دقیقه دور چشم خود قرار دهید و فشار بسیار ملایمی وارد کنید. این کار را در حالی که صاف نشسته اید، انجام دهید.
- مطمئن شوید که خواب کافی دارید. بیشتر متخصصان هفت تا 9 ساعت خواب شبانه را برای بزرگسالان توصیه می نمایند.
- هنگام خواب کمی سر خود را بالا بیاورید. این کار می تواند به جلوگیری از تجمع مایعات در اطراف چشم یاری کند. سر تخت خود را چند سانتی متر بالاتر بیاورید یا از یک بالش اضافی بهره ببرید.
- ترجیحا از نوشیدن مایعات قبل از خواب خودداری کنید و میزان نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهید. این کار به جلوگیری از احتباس مایعات در طول شب یاری می نماید و مانع پف کردن زیر چشم می گردد.
- سیگار کشیدن را ترک کنید. سیگار باعث می گردد سریع تر از دیگران کلاژن از دست بدهید. درنتیجه، پوست ظریف زیر چشم شما نازک تر شده و عروق خونی آن نمایان تر می گردد.
- سعی کنید علائم آلرژی خود را کاهش دهید و از مالش بیش از حد پلک ها خودداری کنید. آلرژی یکی از دلایل پف زیر چشم است. تا حد امکان، از چیزهایی که به آن ها آلرژی دارید اجتناب کنید. به یاد داشته باشید که پزشک می تواند به شما در پیدا کردن داروی مناسب برای مقابله با آلرژی یاری کند.
- از محصولات آرایشی بهره ببرید. شما می توانید از کانسیلر آرایشی برای پوشاندن سایه های زیر چشم خود یاری بگیرید.
درمان های پزشکی
چند روش درمانی مختلف برای کاهش پف زیر چشم وجود دارد، از جمله: لیزر ری سرفیسینگ (laser resurfacing)، لایه برداری شیمیایی و فیلر (پرنماینده). این درمان ها برای سفت کردن پوست و کاهش شکل ظاهری پف زیر چشم طراحی شده اند. اگر می خواهید درباره این گزینه های درمانی اطلاعات بیشتری داشته باشید، با پزشک صحبت کنید.
جراحی پلک
نوعی جراحی پلک به نام بلفاروپلاستی (blepharoplasty) می تواند بسته به دلیل پف زیر چشم به رفع این مشکل یاری کند. در طی این عمل سرپایی، جراح چشم بعد از ایجاد یک برش در زیر مژه ها یا داخل پلک پایین، چربی اضافی را برمی دارد یا مکان آن را تغییر می دهد. گاهی اوقات، ممکن است پوست اضافی را هم بردارد. سپس برش ها را با بخیه های کوچک می بندد.
علاوه بر درمان پف زیر چشم، بلفاروپلاستی می تواند پف پلک بالا را هم از بین ببرد. با چشم پزشک در خصوص مزایا، خطرات و عوارض جانبی جراحی پلک برای رفع پف صحبت کنید.
کلام پایانی
با افزایش سن، بافت های اطراف چشم به تدریج ضعیف و آویزان می شوند. این باعث می گردد چربی به سمت جلو و به داخل پلک پایین برود و زیر چشم پف نموده و متورم به نظر برسد. تجمع مایعات هم می تواند در پف کردن چشم نقش داشته باشد. عوامل دیگری که باعث پف کردن چشم ها می شوند، عبارتند از: خواب ناکافی، سیگار کشیدن، آلرژی، کمبود مواد مغذی و وراثت.
پف زیر چشم باعث می گردد ظاهر شما خسته به نظر برسد، اما این مشکل معمولا بی خطر بوده و به راحتی قابل درمان است. با این حال، اگر تورم چشم با درد، خارش یا قرمزی همراه بود یا با گذشت زمان رفع نشد، به چشم پزشک مراجعه کنید.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منابع: livestrong, aao
منبع: دیجیکالا مگ